Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Funai tv-2000A mk7 - Video In/Scart - много бледа картина

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rewot
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2010 15:46    Заглавие: TV Funai tv-2000A mk7 - Video In/Scart - много бледа картина Отговорете с цитат

Това ми е първия пост тук и се извинявам ако съм сбъркал някъде.

История: Телевизора е доста стар но за целта и мястото е перфектен, имал е проблеми със захранването преди около 10 години и от тогава до момента нямаше проблеми.

Проблем: Проблема се явява в момента в които се опитам да пусна видео сигнал от един сателитен приемник към телевизора посредством scart <=> scart кабел или чинчове <=> чинчове с BNC преходник проблема е еднакъв. На AV канала има едва видима картина повече прилича на някаква сянка която се движи. След като вдигна контраста и светлината от сателитния приемник почва да се вижда малко по добре но с много омазани цветове. Този проблем го НЯМА когато се полва антена тогава картината си е прекрасна. Пробвах да пусна видео сигнал от един преносим компютър но той дори не иска да разпознае че има телевизор закачен ( най вероятно заради товар от 75ома - мисля че го мернах в някоя от темите. )

Видимо няма пробил кондерзатор или нещо друго но мисля да сменя C202, R207 и евентуално Q237 преди да почна да мисля за смяна на IC203. Приемам свякакви предложения , пеленаче съм в тези работи но предпочитам да се опитам да го "оправя" преди да го дам някъде за части.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Zdravkicha
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2010 16:10    Заглавие: Привет Отговорете с цитат

Пробвай да му подадеш сигнал от DVD например или видео ако имаш преди да го ровиш.
rewot
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2010 16:20    Заглавие: Отговорете с цитат

За съжаление нямам видео / DVD, но ще се опитам да намерия и да пробвам покъсно, мерси за предложението.
Върнете се в началото
zabavlin
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: ПЛОВДИВ

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2010 16:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е ползван скарта виж за спойки по конектора.
Върнете се в началото
rewot
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2010 18:45    Заглавие: Отговорете с цитат

От както телевизора е при мен е ползван само за ефирна телевизия но никога до момента някои от вход/изходите. Няма споики по scart-та. Пробвах и с DVD SAMSUNG, същото няма картина ( призраци само ) утре ще пробвам и с видео, но едва ли ще има промяна. Различни кабели пробвах, еднакво е винаги с едно много малко изключение. Когато пробвам да пусна на scart и на "video in" сигнал за момент картината става кристална и после "трябва да я гоня" . Лошото е че на scart-та при мен има "земя" на всичи пинове свързани с RGB .

P.S: видях че темата е преместена и едва ли ще се намери решение на проблема, но да ми казват че проблема е в кинескопа в сервиза няма да го приема Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2010 18:59    Заглавие: Отговорете с цитат

rewot написа:
P.S: видях че темата е преместена и едва ли ще се намери решение на проблема, но да ми казват че проблема е в кинескопа в сервиза няма да го приема Smile

А къде според теб трябва да бъде темата Question
Там където я беше плеснал, ако беше прочел заглавието на раздела щеше да видиш това-
Цитат:
Форум "РЕМОНТИ НА БИТОВА ЕЛЕКТРОНИКА" за колегите от сервизния бранш

Ти от тях ли си Question Twisted Evil Щото по нищо не личи да си....
Да не кажа че както е оформена темата е по-скоро за един раздел по-надолу ама айде...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
rewot
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2010 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
rewot написа:

А къде според теб трябва да бъде темата Question
Там където я беше плеснал, ако беше прочел заглавието на раздела щеше да видиш това-
Цитат:
Форум "РЕМОНТИ НА БИТОВА ЕЛЕКТРОНИКА" за колегите от сервизния бранш

Ти от тях ли си Question Twisted Evil Щото по нищо не личи да си....
Да не кажа че както е оформена темата е по-скоро за един раздел по-надолу ама айде...

Четох правила четох и пак направих грешка за което се извинявам, опитах се да дам най подробна информация за проблема които имам , ако темата не е оформена като хората то тогава направо я мести в долния раздел. Но след като дълго време четох вашия форум никъде нямаше описан подобен проблем и исках да се обърна за помощ тук. Да наистина не съм някой от колегите в сервизите, занимавам се с различна техника.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2010 19:37    Заглавие: Отговорете с цитат

То хубаво си чел,ама явно нищо не си прочел,щом даже и не знаеш с кой бутон се отговаря в този форум.Ползвай бутончето и си оправи последния пост.
Темата да си седи тук.Не пречи.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2010 20:15    Заглавие: Отговорете с цитат

rewot написа:
занимавам се с различна техника.

Според мен няма техника която за да се установи дефекта да не се нуждае от измерване.Тук нещата биха могли да се решат по традиционния начин.Видеосигнала от скарта с осцилоскопа да се проследи по нататък какво се случва с него.А кинескопа си се проверява по стандартния начин -един по един катодите през 10 ком съпротивление към маса и ако трите си светят добре търсим какво се случва с видеосигнала.
rewot
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2010 21:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодария за поста pepi_voinishki1957, да и аз съм на същото мнение отностно кинескопа и за начина на анализиране. До входа към IC203 на този телевизор според схема и на практика се оказа че всичко е наред, докато не смених всичко до IC203,тогава забелязах " спукана писта" , и има мост посредтсвом транзистор и кондерзатор (кондензатора е запоен между база и емитер) които бога ми нямам идея за какво се намират там, но като ги премахнах и оправих пистата композитния сигнал от сателитния приемник е перфектен. Казано на кратко проблема беше отстранен.

P.S : Явно трябваше да мина през много проблеми зада разбера, че има много голяма разлика в сигналите между две устройства които си говорят на "странен език" който е псевдо еднакъв. Но проблема беше в стария ремонт ... за който нямах никаква информация.

Благодаря на всички които ми отговориха и "ядосаха" отностно тази тема така успях да си оправя проблема. Лека вечер и 73 de LZ5XK
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети