|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sashko123a Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 18:16 Заглавие: Как да намаля оборотите на моторче? |
|
|
Здравейте,
свалих от един стар CD-ROM моторчетата и те работят на 3 V, но са много бързооборотни а на мен ще ми свършат работа като навиват една кордичка. Та въпроса ми е как да им намаля оборотите щото така не знам дали няма да омотаят конеца...
Искам моторчето да ми поставя преграда от картон пред аквариума да не го грее директно слънцето, като адаптера който захранва моторчето ще го свържа към прекъсвач който реагира на светлина. И моторчето ще го свържа към една стоманена телчица на която в двата краища ще закача с конец картона който ще слиза и ще се качва.
После ще ми е необходимо нещо което да обръща + и - за да може един път да се върти в едната посока, после в другата...
мерси предварително за съдействието! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 29, 2010 9:38 Заглавие: |
|
|
Ами най добре направи редуктор,хем ще е бавно хем ще има тяга да движи картончето в СД рома има някой друг червяк Малко по занимавка е . Ако не ти свършат рабта тея от ЦД рома обиколи по магазините за електронни компоненти има доста видове зъбни колелца за механики  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|