| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 20:02 Заглавие: мигаща лампа за 12V |
|
|
| Здр. Налага се да се пусне една 12 волтова лампа, 21 вата на една машина, но да се получи такъв резултат.Първо започва да мига около 10 секунди после след тези 10 секунди трябва да светне постоянно до като се спре захранването.Подава се захранване, мига 10 секунди после светва постояно.Честотата на мигането да може да се регулира.Какви идеи ще ми предложите като схеми.Пробвах мултивибратор с транзистори но нещо не се получава да светне лампата след 10 сек. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Mlad76 Активен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 28, 2010 21:38 Заглавие: |
|
|
| Мерси за схемата но нещо не мога да разбера.Тази схема как работи, като подадеш захранване започва да мига да кажем 10 секунди после започва да свети до като се изключи захранването или свети пак някакво време, после спира да свети без да се изключва захранването. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 29, 2010 8:05 Заглавие: |
|
|
| Да така работи. Въпросната схема е за стоп светлини на мотор - отначало когато натиснеш мига като има потенциометър с който се настройва импулса на честотата и след известен период на мигане би трябвало да започне да свети постоянно докато не отпуснеш спирачката, респективно не прекъснеш захранването. Лично аз съм го виждал и на коли този ефект. Все пак ако някой смята нещо друго нека каже. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 29, 2010 9:44 Заглавие: |
|
|
Кой ти каза че можеш да правиш такива преустройства на светлините на регистрирани МПС (от които пряко зависи безопасността на движението)?
Ако си виждал нещо на коли то не е за основните светлини, а за допълнителна. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 29, 2010 19:23 Заглавие: |
|
|
| Така е, съжалявам но не съм се доуточнил. Говорех за допълнителни стоп светлини. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 29, 2010 20:35 Заглавие: |
|
|
Не е за автомобил, а за една машина ми трябва схемата.Никъде не съм написал че ще я слагам на стоповете, и между другото лампите не са 21 вата на стоповете а 42 Като се отворят капаците на тази машина, трябва да започне да мига лампата, изчаква се да спре въртенето след като спре мигането да се отвори и въртешния сектор с ремъците.До сега направо удряха шалтера но тогава се изключват електромагнитните спирачки, а те трябва да останат включени.Накрая като се затворят капаците тогава се спира захранването да спре светенето и да се заложат новите параметри на машината.Мерси за разяснението за схемата. |
|
|
 |
|