| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
philipopolis Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 21:14 Заглавие: проблем с CRT монитор |
|
|
Здравейте колеги
Днес в сейф мод и при стартирана cmd ,ми излезна съобщение че по-натъшните ми действия могат да повредят монитора,до сега не бях се сблъсквал с такова съобщтение и реших да откажа изпълнението на задачата,и тук идва това което наричат "каръкщина " при предвижване на курсора към заветното "NO" Кое дяволче натисна пръста ми на "yes".
от там монитора полудя изгасна и всеки опит да се стартира води до щтракане на релето мигане на диода и до там все едно се е прецакало захранването ,но почти сум сигурен че не това е проблема ,по-вероятно е да съм баталясал фирмуер ,Вие как мислите? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 21:23 Заглавие: |
|
|
Напиши модела на монитора. Пусни го без компютър и кажи излиза ли съобщение, че няма сигнал (разбира се това ако е по- нов модел - по- старички не го изкарват), но поне не би трябвало да има голямо щракане. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 21:33 Заглавие: |
|
|
Монитора е Белнеа и със и без комп резултата е един и същ никакво запускане ,само щтракане на релето.Не е от компа той си работи, пробван с друг монитор
Belinea ,модела не го помня ,15'' ще поразгледам за снимка и ако се сетя за моделчето ,ще пиша
Последната промяна е направена от philipopolis на Съб Май 01, 2010 22:10; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 21:49 Заглавие: |
|
|
| philipopolis написа: | | Монитора е Белнеа... |
Ако напишеш модела, а не марката, и разбира се да ползваш оригиналния начин на изписване, а не побългарената версия, може и да намериш някаква помощ. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
|
|
 |
audiohack Опитен потребител

Регистриран на: 03 Апр 2008 Мнения: 151 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 22:23 Заглавие: |
|
|
По скоро може да се е сменила резолюцията от видео картата и мониторчето да не я подържа! Но в интерес на истината немога да разбера какво точно си направил?
опа са видях, че и без компютър пак не тръгва е май се е прецакал ! _________________ "Всичко си има обяснение, но човек не може да знае всичко!" |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 22:30 Заглавие: |
|
|
Както съм го описал по-горе , от това по-добре не мога не съм писател все пак ,не е смяна на резолютция монитора се държи все едно проблема е в захранването опитва запуск ,чува се релето гасни,и така до като на го изкл.от копчето
да добавя копчето е механичнен ключ
Май наистина се е прецакал  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 01, 2010 22:44 Заглавие: |
|
|
| philipopolis написа: | | ...възможно ли е да съм прецакал фирмуера.. |
Всичко може да се прецака, не е прието да му се вика Firmware, но ако се е скапало съдържанието на паметта (бин-а) може да се препрограмира - всеки случай мисля, че не е често явление това нещо и е по- вероятна някоя хардуерна повреда. Т.е. намира се схема и се почва мерене за да се установи къде е повредата. Лично аз не успях да открия схема на тоя модел (106055), затова погледни табелката отзад на капака - трябва да му пише FCCID-то - нещо като FCCID# IIBSC2. По тоя номер може да се открие нещо повече. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|