| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pandonow Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 02, 2010 19:50 Заглавие: Поялник парт 20 |
|
|
Зравейте!
Въпросният поялник спря да нагрява и по всяка вероятност му е изгорял нагревателя понеже като сложих друг и започна да награва но без да се регулира температурата на нагряване ,та въпроса ми е има ли заместител на този нагревател понеже до колкото разбрах не е само нагревател ,а нагревател + термодвойка по две жици. Поялника е ПАРТ 20 правен в ВМЕИ ЛЕНИН понастоящем ту-софия  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 03, 2010 6:30 Заглавие: |
|
|
| Правилно си разбрал - нагревателия е нихром, а единият извод (този от върха) е друг метал (вече не помня дали беше никел, константан или нещо друго). Управлява се с тиристор еднопътно, а по време на другата полувълна се мери температурата. Потърси в руското "Радио" (от 70-те или 80-те) - имаше подробно описание на подобна конструкция. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 03, 2010 9:49 Заглавие: |
|
|
Има поялници за нагреватели с термодвойка , а има и такива за термосъпротивление . Оттам вероятно идва проблемът . Може да се преработи електрониката в поялника , правил съм го на някакъв поялник . Или си потърси нагревател , подходящ за твоя поялник . |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 03, 2010 18:53 Заглавие: |
|
|
От моят скромен опит, те съветвам да погледнеш дали не е прекъснал нагревателя при върха на тръбичката в която е разположен. Ако е прекъснал там, го издърпай леко и пак го завий с ламаринката. Ако не се лъжа студен трябва да се мери като 10 ома. Ако има голяма разлика от това съпротивление не можеш да регулираш температурата. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
pandonow Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 03, 2010 19:34 Заглавие: |
|
|
Наистина има друг матерял под формата на лентичка дълга 5см към която когато свържа последователно друг 12волтов поялник и я нагрея регулатора започва да работи !! идеята е ,че нагревателя не подлежи на ремонт след дисекцията му ,а кофито е ,че имам още един такъв поялник и тои е докаран до същото дередже и много бих желал да си ги оправя ,че си работеха много хубаво. Някои да знае да има аналог на този нагревател или ще трябва да се мъча да вграждам лентичката в друг нагревател ? |
|
|
 |
|