| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cecostar Опитен потребител

Регистриран на: 15 Май 2003 Мнения: 293 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 20:21 Заглавие: Philips 14pt3685/01 sh L9.3E |
|
|
Колеги,голям проблем излезе този Филипс.Ударен от токов удар.Възстанових го и след това изгоря ТХОто.Смених го и сега ми изчезна импулса за транзистора на ХО.Има една схема NE555D или NE 5550 - не си личи добре надписа,но от нея излиза импулса - но не съм сигурен.Пътечката води до нея,ама има много SMDта и не мога да проследя точно.
Трябва ми схема,но никъде не можах да намеря.Ако някой има идея,Моля пишете.
На шасито има и ТДА 8845 РS.
Шасито е L9.3E. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 20:32 Заглавие: |
|
|
Пратих ти нещо .Дано да свърши работа. Писмото ще пристигне от друг адрес.
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 21:01 Заглавие: |
|
|
Ще ми свърши работа.Точно тази схема NE555D е проблемната навярно.През нея минава импулса.От понеделник го започвам.
Благодаря ти! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 22:43 Заглавие: |
|
|
| NЕ555D -това не е ли таймер 555 със 8 пина? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 11:50 Заглавие: |
|
|
Абе таймер е наистина с 8 крака,ама през нея върви импулса към ХО и стенд байа на телевизора - явно играе ролята на ключ.Подава и се напрежение и пуска импулса навярно.Много крив телевизор с две импулсни захранвания.Едното храни само процесора и релето,което пуска пък 220 волта за шасито за второто импулсно.Първото захранва и един часовник отпред на панела - стрелкови и самонастройващ се - самин се сверява.Второто пък осигурява напреженията на телевизора.Като се запусне от дистанционното релето подава220в. и импулсното тръгва нормално без да се стартира ХО,защото телевизора има и радио.А тази схема отделно пък пуска ХО.
Абе шибана работа - отрови ми нервите.Едно по едно се скапва - явно от токовия удар има последствия. |
|
|
 |
|