Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на микровълнова печка
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivtv1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: elin pelin

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2010 18:36    Заглавие: Ремонт на микровълнова печка Отговорете с цитат

Не ми е за пръв път да ремонтирам микровълнова, но при една имам леко затруднение.Как да регистрирам наличието на анодно напрежение?Не смея да посегна с фазомер или отверка защото съм виждал каква дъга прави това нещо, а и нямам високоволтов уред.Отоплението го има,чинията се върти, но не грее.Нямам резервен магнетрон което би ми решило ремонта.Как да се убедя,за наличие на анодното.Магнетрона няма утечка от проходните кондензатори и има веригата на отоплението.Кондензатора е проверен, също така и диода към него.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2010 18:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Откачи отоплението ,включи печката замалко и после виж кондензатора дали се е заредил (хвърля ли искра като го дадеш накъсо).
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2010 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да беше примерил нещо ли?Примерно дали идват 220В на първичната на трафа и дали са толкоз.Високоволтов бушон ако има също.И си стегни кабелните обявки на магнетрона.И оттам насетне при проверен кондензатор и високоволтов диод работата е ясна.
Не че всички тия неща ги няма писани поне 200 пъти из форума,ама като няма кой да пусне търсачката.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivtv1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2010 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би, забравих да кажа всичко това- високоволтовия предпазител е здрав, отоплението е ~6V,високоволтовата намотка не е прекъснала,единствено остава магнетрон или по някаква причина да отсъства анодното което не знам как да индикирам.Не знам какъв заряд натрупва кондензатора за да го прасна на късо с отверката.Та въпросът ми е простичък,между другото прочетох доста, но не попаднах на подходяща информация.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2010 20:42    Заглавие: Отговорете с цитат

ivtv1 написа:
отоплението е ~6V

Няма как да е толкоз.Отоплението е 3,15В освен ако печката не е съветска от времето на Брежнев.
ivtv1 написа:
Не знам какъв заряд натрупва кондензатора за да го прасна на късо с отверката.

Можеш да го праснеш съвсем спокойно.
Дадах ти съвсем конкретни насоки и те попитах съвсем конкретен въпрос,но които не благоволи да отговориш.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivtv1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2010 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Уреда е DOMO, а магнетрона е 2M219K SUNBOU CHINA, кондензатора го разредих след изключване с отверката и се получи доста качествена искра.Остава магнетрона.Напрежението на отоплението го меря по високо защото ползвам някакъв отписан уред и просто знам какво трябва да е отклонението на стрелката измерено на здрава печка.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2010 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Примерно дали идват 220В на първичната на трафа и дали са толкоз.....И си стегни кабелните обувки на магнетрона.

Така дано по-се вижда.
ivtv1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2010 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, на първичната си има 225V, кабелните обувки са от този тип където в средата имат една еластична пластинка като спирачка, която ако не я натиснеш с нещо остро-няма вадене.След пробата на конвензатора стигам до извода, че е дал фира магнетрона.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2010 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

И до правилен извод стигаш.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 30, 2010 15:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Е па свали го и го разгледай !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети