|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rilog Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 05, 2010 7:25 Заглавие: Здрасти , нуждая се от няколко малки "акълчета" :) |
|
|
Такааааааа.... искаше ми се да направя едно надписче от най- обикновени светодиоди(Консумация 5 до 10mA.).Та мисълта ми беше дали ще е възможно и как по-точно да ги навържа последователно и да ги захраня с Батерии ( и колко В. по-точно) , защото ми се искаше у-вото да се побира в малка кутийка и да е преносимо . Мисля че ще ми трябват приблизително 50тина диода.
п.с. Извинявам се предварително за слабите познания ,които имам
Ако имате 5 минутки може да пишете на скайп: S_T_F_U |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 05, 2010 13:37 Заглавие: |
|
|
След като решиш с какво напрежение ще ги захранваш,50-те светодиода ги разпределяш на последодателни групи,като имаш предвид че пада на напрежение върху всеки светодиод е от 2-3,3v в зависимост от типа на светодиодите,след това последователно на всяка група свързваш токоограничаващ резистор изчислен по закона на Ом,за работния ток на светодиодите взет от справочник
И на теб ли трябва да ти се обяснява за какво е този раздел |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|