Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет за тонколони

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
veso100
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 10, 2010 10:06    Заглавие: Съвет за тонколони Отговорете с цитат

Като си продадох колата си взех говорителите от нея - 17см Pioneer и 10см пак Pioneer. Не са висок клас,но не бяха и от най евтините.

На компютъра музиката ми е компютърни колонки Logitech z4 - субуфер и 2 малки колонки.

Не вади лош звук, но имам чувството, че особенно средните честоти почти ги няма. Чудя се дали мога да си сглобя 2 тон колони от говорителите на колата /всяка с по един 17см и 10см говорител/ и да ги вържа към субуфера вместо малките колонки,които са в момента. Не разбирам много но гледах че отговарят по омове.

Имам 2 стари тонколони респром които отдавна не работят и са им скасани говорителите и се чудех дали не мога да ползвам кутиите като сложа в тях говорителите на колата. Да ги вържа към субуфера вместо тези малките които са сега /с по 2 говорителчета 3-4см/ и да се подобри качеството. Моля дайте някакви съвети.

Ето говорителите,които мисля да ползвам

http://technomarket.bg/product_images/i_09036618.jpg
http://technomarket.bg/product_images/i_09036202.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Май 10, 2010 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай. Имаш кутиите и говорителите, трябва само малко работа за да си изрежеш нов лицев панел с размерите на новите говорители и си готов. Предполагам знаеш, че силата на звука се определя от усилвателя, а не от говорителите, така, че не очаквай да свирят по-силно, но е възможно звука да е по-добър.
Успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
veso100
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 10, 2010 11:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Да знам за силата на звука, мен не ми трябва допълнително сила. Стаята е малка и не искам дискотека Wink Проблема ми е повече качеството. Чудя се кутията триабва ли да е някакъв специфичен размер? Да не са много големи или много малки?
Върнете се в началото
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 10, 2010 13:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се притеснявай за размера. Ти работиш с автомобилни говорители и не бива да очакваш някакви супер-хай-най-фи-енд и прочие резултати, но мисля, че ще се получи по-добре от преди.
Върнете се в началото
veso100
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 10, 2010 15:11    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси много Smile оригиналната колона има 3 говорителя респром. Така като гледам отиват кабелите в най големия, от там през някаква платчица /предполагам филтър/ към по малкия и тн. Аз как да свържа 2та които имам? Свързвам по големия ми говорител на мястото на големия в тонколоната и от там през платчицата към малкия?

С малко преправяне даже ще си паснат на местата
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Май 10, 2010 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж някой който разбира да ти смени говорителите на колоните и толкова.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 11, 2010 10:43    Заглавие: Отговорете с цитат

дай някоя снимка,така ще е по лесно.
Razar
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 11, 2010 11:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е добра идея да ползваш този филтър тъй като и двата високоговоритела които ще свързваш са коаксиални т.е. свирят всички честоти. Филтъра който имаш най вероятно няма да "отреже" малкиия високоговорител по подходящ начин и ще се получи мазало. Като лесен вариянт бих ти препоръчал да свържеш двата високоговоритела последователно (за да получиш 8 Ома товар), защото със сигурност усилвателят в субуфера няма да се справи с 2 Ома. Като съвет също бих ти препоръчал да отделиш малкия високоговорител в отделен обем посредством нещо от този сорт.

Вероятно няма да получиш превъзходен резултат, но пък само пробата може да докаже обратното.

Поздрави и успех Wink
Върнете се в началото
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 12, 2010 12:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Другия вариант е да поставиш само единия говорител от тези които имаш. Няма смисъл да монтираш два двулентови говорителя за нещо, което е 3-6 вата. В този случай няма да ти трябват никакви филтри- просто свързваш кабела към говорителя.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети