Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за осцилоскоп

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nikolai_nikolov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Русе

МнениеПуснато на: Съб Май 08, 2010 21:10    Заглавие: Въпрос за осцилоскоп Отговорете с цитат

Здравейте.Един въпрос към колегите с по-голям опит в работата с осцилоскоп.Кой от двата бихте ми препоръчали, С1-94 или С1-112?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Май 08, 2010 21:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Общо взето ,вземи единия та удари другия.Предпполага се,че С1-94 вижда до 25мхц а другия до 10мхц ама колко ще им е стабилна синхронизацията.За професионална работа според мен не стават и двата.
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Нед Май 09, 2010 20:01    Заглавие: Отговорете с цитат

C1-94 за любителски цели е супер. Най-хубавото му е че има схеми и не е труден за ремонт. Тази техника е на години и със сигурност е бомба със закъснител. Купуваш го с ясната идея, че до 2-3 години може пак да търсиш осцилоскоп. За този модел поне ще ти се наложи да му смениш електролитите, досега на 4-5 знам, които са страдали от тоя проблем.Аз вече бих гледал тоя критерии от към ремонт как стоят нещата при тези руски машини.Все пак и цената е определяща при избора така, че и от нея си зависи. Инак без да имам впечатления от другия осцилоскоп C1-112 на първо време ми изглежда по удобен от гледна точка на по-голямата тръба. Някой C1-94 са с куплунг DIN-5 мисля се води или на жаргон наричан "петица", което дразни, че нито сонди могат да се намерят без да се преправя нито пък каквото и да било за този стандарт.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети