| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ka2009 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 12, 2010 19:14 Заглавие: Търся дъмп за LCD Philips 170T |
|
|
Търся дъмп за LCD Philips 170T model: 170M4FS . Шаси не успях да определя.
След включване подсветката изгасва след няколко секунди т.е инвертора спира работа.
Към него постъпват сигнали GND, +15V, И два сигнала от Mainbord-a On/Off i dimm предполагам. Вижте снимката.
След дълго и упорито ровене като "прасе в тикви" тъй като не намерих схема (установих ,че елементите по веригата до портовете на процесора са наред) проблемът е 80% във дъмпа. Не изключвам и друга възможност за укъсяване на една от лампите както прочетох в един от постовете на @mitachi.
Паметта е 24C16 (2Кб).
Когато изтрия паметта и я поставя отново, Мониторът светва и работи като подсветка има и на екрана изписва "AGING" , като влиза във "вираж" т.е. постоянен рестарт през период от около минута.
Записах дъмпа на @zapad от този линк
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=183767&highlight=lcd+philips#183767
Мониторът заработи с подсветка но след около минута работа забелязах, че дроселът L71 и трите резистора около него (виж снимката) прегряха, като ми направи впечатление че яркостта се промени.
Както споменах не изключвам възможността да е и лампа но не знам как да я проверя със сигурност.
Затова ще ви бъда благодарен ако някой прати дъмп за този монитор пък и ако схема се намери пак ще ви бъда благодарен, тъй като не виждам възможност как да ви почерпя поне засега .
Поздрави ka2009 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 12, 2010 19:49 Заглавие: |
|
|
След малко ще намериш "схемата" в обменника. И като гледам къде се намира L71 едва ли дъмп ще ти трябва  |
|
|
 |
ka2009 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 12, 2010 22:00 Заглавие: |
|
|
emoone, трите ти архива които си качил във файлообменника на мен ми изглеждат еднакви т.е. .part3 и ми се струва, че трябва да качиш part1 и part2. Или нещо аз съм прегрял от това дзверене днес в това LCD.
За тази вечер приключвам, че буквите и елементите ми се виждат размазани вече -попрекалих с ремонтите.
Утре ще пробвам пак да я сваля наново.
Благодаря все пак предварително за схемата. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 12, 2010 22:12 Заглавие: |
|
|
Шашна ме с тая засечка, бре човек. Опитай утре пак, на светло
emoome |
|
|
 |
ka2009 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 10:33 Заглавие: |
|
|
Мерси за схемата @emoone .
Грешката снощи е била в мен.Опитвах се да сваля архивите от друго
место и постоянно на part3 попадах.
Преди да започна ровенето в схемата ми се искаше да пробвам с някой друг дъмп, че това е по лесно а и ми се щеше да е там проблема а не в лампата.
Атачвам Дъмповете на моят LCD монитор Philips 170T Model: 170M4FS/00.
На някой може да са му от полза. |
|
|
 |
ka2009 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 12:48 Заглавие: |
|
|
Монитора вече четвърти ден работи без проблеми.
Занулих входа за управление на яркостта на лампите (BGT-ADJ, 0-5V). По този начин инвертора работи с минимално високо напрежение, но яркостта на лампите е добра и изображението е със сравнително добра яркост.
Прилагам схема на доработката.
http://yfrog.com/b5brightnessolutionj |
|
|
 |
|