| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
red__bull Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2010 13:13 Заглавие: PIC програматор GTP-USB |
|
|
Закупих този програматор от млад конструктор.
http://constructor.bg/shop/product_info.php?products_id=12016
Но нещо не разпознава пиковете които му закачам, а като хардуер компа си го разпознава качва си драйвера без проблем софтуера WinPic800 си го разпознава. Слагам чисто нов pic16f88 и не го познава. Пробвах и с още няколко пика също не ги разпознава. При закачане на усб порта светват средните 2(wait, vpp) светодиода за малко и после светват първия и четвъртия (rdy, prog) това без закачен пик. Със закачен пик светват средните 2 за малко, и после светват първия и третия(rdy, vpp), при четене писане проверка никаква промяна на светодиодите зареждам фаил давам запис записва само нули, незаписва нищо. Някой има ли такъв и как са при вас светодиодите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2010 13:26 Заглавие: |
|
|
Това с разпознаването на това което си му забол - нещо не го разбрах
Провери със захранването му какво става след като разчита само на USB порта.
| Цитат: | | ....давам запис записва само нули, незаписва нищо. |
По принцип това означава, че "записва всичко"!
Съдържанието на изтрита памет са само "1" (FF).
Когато се пише върху нея тези "1" се обръщат в "0".
При "пикове-те" ако са вдигнати секюрити битовете - така може да ти чете защитената област. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
red__bull Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2010 14:00 Заглавие: |
|
|
В софтуера има бутон за разпознаване на пика дава ми неизвестен а съм му закачил чисто нов 16f88.
напрежения след усб-5v
при закачен пик
vdd-0v
vpp-13,10v
vpp2-0,66v
при разкачен пик
vdd-0v
vpp-0,65v
vpp2-0,66v
Като записва дава тази грешка
http://img256.imageshack.us/img256/6193/88881260.jpg |
|
|
 |
emptyspace Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 5:57 Заглавие: |
|
|
| Аз от скромният си опит с фирма Млад Конструктор мога да кажа че от може би от 50 техни боклуци които съм си купувал през годините (когато бях ученик) не е имало един път да тръгне тяхна схема/платка от първият път все трябва нещо да се преработи за да стане щогоде използваемо. Купи си PICKIT2 Clone2 от tpetrov.com или sirius-pcb.com и ти гарантирам че ще забравиш за проблеми |
|
|
 |
red__bull Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 11:44 Заглавие: |
|
|
| От млад конструктор твърдят че производителя е sirius-pcb.com. Писах писмо до тях никакъв отговор. |
|
|
 |
emptyspace Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 15:59 Заглавие: |
|
|
Ами моят съвет е ако все още можеш да им го върнеш и те да ти пратят един PICKIT Clone и да ти възтановят разликата , аз видях че от млад конструктор предлагат точно същия от сириус (маи и тпетров ги взима от тях). PICKIT2 Cloning e клонинг на Microchip PICKIT2, този програмато е направен от фирмата дето прави пиковете и е гарантирано че няма проблеми, единствено можеш да имаш проблем от ниското качество на изработка на копието от страна на сириус
Другото което можеш да направиш е да провериш правилно ли слагаш пик-овете в цокъла тъи като не на всички сигналите са им раположени по един и същи начин! |
|
|
 |
red__bull Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 20:27 Заглавие: |
|
|
И на този който купих изработкака и опаковката му бяха под всякаква критика. Цокъла беше с изкривени крака и не прави връзка с някой крака на пиковете та го свалях и ги оправях един по един. А самият програматор беше опакован в найлонов плик със спойките върху цд-рома та беше надраскан до неузнаваемост. Проблема е че липсва vdd напрежението към цокъла за пиковете и има късо между vdd i vss към цокъла за пиковете.
А за поставянето има инструкция на платката и цд-рома как се поставят не бъркам. |
|
|
 |
|