|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Petrov34 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 23, 2010 11:54 Заглавие: Монитор -IBM G54 |
|
|
| Здравейте колеги,за първи път ми се налага да ремонтирам монитор на компютър,тоест, нямам никъкав опит! Отнася се за монитор-IBM G 54. Въпросат ми е: Може ли да заменя транзистора в хоризонталната развивка-2SC5339 със транзистор-BU508AW? Притеснява ме факта,че първия има около 2 пъти по-голям Базов ток и честота,а колкото до диода между Е-К ,винаги мога да сложа един външен диод м/у Е-К на 1000В.Забелязах ,че при първият транзистор,освен вграденият диод м/у E-К има и вграден резистор м/у Б-Е! Ще съм благодарен ако някои отговори на вапроса ми ! Благодаря на всички предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 23, 2010 12:03 Заглавие: |
|
|
Тррябва да си сложиш 2SC5339 .Но за да изгорис торанзистора би трябвало да има някаква причина която трябва да се отстрани. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций
Последната промяна е направена от pepi_voinishki1957 на Нед Май 23, 2010 12:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
audiohack Опитен потребител

Регистриран на: 03 Апр 2008 Мнения: 151 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Нед Май 23, 2010 12:05 Заглавие: |
|
|
Ами ти сам си си отговорил!
Опа изпреварили са ме!  _________________ "Всичко си има обяснение, но човек не може да знае всичко!" |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|