|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 15:42 Заглавие: Заместване на серво машинки с релета |
|
|
За едно радиоуправление съм избрал да използвам дистанционно за радиоуправляеми модели (колички, самолети и т.н.) Фабрично след приемника е предвидено да се включат N на брой серво машинки, за моята цел обаче трябва да управлява 8 релета, а не се сещам как да направя така, че да се управляват след приемника. Мислих и за вариант за направа изцяло на дистанционно, като се спрях на варианта радио предавател 88-108MHz(тъй като има такива китове готови) преди него генератор на импулси, като между тях да има 8 тример потенциометъра които да са настроени да дават различно напрежение за всеки бутон. От другата страна някакъв радиоприемник а на изхода му интегрална схема A277D на нейните изходи по един транзистор който да включва по едно реле, в зависимост от нивото на сигнала. До тук добре, но вече купувам 2-ри хоби кит УКВ радиомикрофон който неще и неще да заработи, а 2-рия го купих "сглобен и тестван" прекъсва постоянно довечера ще търся студени спойки но съм песимист, за това се спрях на варианта с готовото дистанционно. Благодаря предварително на всички отзовали се  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kita20008969 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 16:08 Заглавие: |
|
|
| Колега,занимавам се от много години с риболов и по тоя повод съм си направил радиоуправляема лодка за нанасяне на захранкии т.н.Та в тоя ред на мисли,имам доста неща които биха ти свършили работа,включително и професионална апаратура и приемник и др.Ако решиш се обади на тел 0898 422 107 или на скайп kita20006989 Остарях вече и няма за кога да ги ползвам.Всичко е на символични цени.Стига да ти върши работа |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 16:09 Заглавие: |
|
|
| Този вариант за различаване на командите по нивото на сигнала изобщо не е приложим и не знам как ти е дошло на ум него. Прави се с цифрови кодове. Трябва ти кодер за предавателя и декодер за приемника. А и обхвата 88 - 108 MHz не е разрешен за такива цели. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|