|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 23, 2010 11:04 Заглавие: Търся схема на преобразувател 12V-220V |
|
|
Схемата ,която търся съм я срещал в списание "Радио телевизия електроника" в брой мисля от 89-90 година,но не съм напълно сигурен. Спомням си,че имаше задаващ генератор с 555 , някакъв брояч или D-тригери от типа 7474 каскадни транзисторни стъпала с крайни мощни 2N3055 и разбира се як трансформатор.
Моля,ако някой разполага с въпросната схема или знае къде може да бъде намерена да ми отговори на ЛС или на мейла в профила ми.
Предварително благодаря на отзивчивите! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
svilen.ivanov Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 23, 2010 11:31 Заглавие: |
|
|
Здравей, ето тук може да намериш всички броеве на РТЕ. Трябва ти DejaVu Viewer за да ги отвориш. Съжелявам, че не мога да бъда по конкретен.
BTW, ако е за практическо ползване, има доста такива готови "инвертори" в големите магазини за железария.
BTW, лятото и къмпингуването наближи, такива теми зачестиха  _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш!
Последната промяна е направена от svilen.ivanov на Нед Май 23, 2010 11:38; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 23, 2010 11:33 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отзивчивостта!  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|