| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 17:08 Заглавие: Въпрос за видеокамера |
|
|
Здравейте,
преди повече от 10 години бях спечелил от Данон една видеокамера Panasonic NV-RX1. Камерата си работеше перфектно. За времето си беше супер. Снимаше си хубаво... абе беше си перфектна. С течение на времето започнаха да й се появяват забележки... при запис образа вече не беше така хубав... счупиха се някакви неща по нея... започна да се разпада... но все пак още работеше. Преди около 1, 2 години реших да я пусна за да видя какво става с нея - този път не можа дори да завърти касетката. От тогава чат-пат я изпилзвам като "камера" Тоест свързвам си я с чинч примерно към TV-Тунера и си записвам някакви неща ако ми трябва. Повредило се е механичната част. Останалото все още си работи перфектно. Образа си е хубав. Има 14 кратен оптичен зум, който работи.
Въпроса ми е следния.
Възможно ли е тази камера да се изкорми и от нея да се извади само самата камера (с моторчето за зума)? Тоест да се махне там касетката, главата, която записва и там другите неща.
Крайната цел е да имам една камерка с копчето за зума към която и подавам захранване и си я свързвам за където ми е кеф (телевизора, някакъв монитор, тв-тунер - т.н.) _________________ Начинаещ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 20:30 Заглавие: |
|
|
Принципно да но не разбирам смисъла на упражнението. Ще олекне с някой грам. Ами електрониката ако си тества наличието на механиката. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 20:39 Заглавие: Re: Въпрос за видеокамера |
|
|
| glizan написа: |
Възможно ли е тази камера да се изкорми |
Визможно е,обаче следващата стъпка ще бъде към кофата за боклук а по следващата разходка в магазина за нова камера.
В тези компактно събрани устройства нещата са силно интегрирани и не са на съвсем отделни модули та да може да се извършват вандалства. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 20:58 Заглавие: |
|
|
Ами не е глупаво защото тази камера така или иначе не работи. Според мен тежи над 500 грама. Вътре има супер много механика... електрониката също си е много де. Ако направя това което искам... ще ми бъде доста полезно. Самата камерка е доста малка. Има диаметър около 50mm и дължина 80-100mm.
Всъщност аз забравих да кажа... то и за това питам де... Ясно ми е че не може да стане толкова лесно колкото ми се иска. Тоест да я разглобя, да отрежа проводниците и да си ползвам чарка, който ми трябва... това ми е ясно, че не може да стане защото аз също си мисля, че електрониката е свързана с механиката.. изобщо всичко е свързано и няма да може да работи просто ето така по отделно както на мене ми се иска.
По скоро си мислих да я дам някъде в някакъв сервиз или на някой човек, да си платя и той да ми извади това което на мене ми трябва. _________________ Начинаещ |
|
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2010 23:36 Заглавие: |
|
|
Интересно как ще се управлява извадената (евентуално) част?!  |
|
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 29, 2010 5:27 Заглавие: |
|
|
За този модел има пълна докумантация - по принцип.
От прочетеното до тук и от опита който имам, мисля че от едно що годе работещо у-во ще се получи купчина електроника за гюма.
Разбира се опити и тестове могат да се правят до безкрай...
послушай колегите pepi_voinishki1957,geordgeo,shri |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 29, 2010 11:02 Заглавие: |
|
|
Ако знаех как да го направя сам - нямаше да ви питам.
ОК. Все пак. Благодаря за помощта.  _________________ Начинаещ |
|
|
 |
|