Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за видеокамера

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
glizan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 17:08    Заглавие: Въпрос за видеокамера Отговорете с цитат

Здравейте,
преди повече от 10 години бях спечелил от Данон една видеокамера Panasonic NV-RX1. Камерата си работеше перфектно. За времето си беше супер. Снимаше си хубаво... абе беше си перфектна. С течение на времето започнаха да й се появяват забележки... при запис образа вече не беше така хубав... счупиха се някакви неща по нея... започна да се разпада... но все пак още работеше. Преди около 1, 2 години реших да я пусна за да видя какво става с нея - този път не можа дори да завърти касетката. От тогава чат-пат я изпилзвам като "камера" Тоест свързвам си я с чинч примерно към TV-Тунера и си записвам някакви неща ако ми трябва. Повредило се е механичната част. Останалото все още си работи перфектно. Образа си е хубав. Има 14 кратен оптичен зум, който работи.

Въпроса ми е следния.

Възможно ли е тази камера да се изкорми и от нея да се извади само самата камера (с моторчето за зума)? Тоест да се махне там касетката, главата, която записва и там другите неща.

Крайната цел е да имам една камерка с копчето за зума към която и подавам захранване и си я свързвам за където ми е кеф (телевизора, някакъв монитор, тв-тунер - т.н.)
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Принципно да но не разбирам смисъла на упражнението. Ще олекне с някой грам. Ами електрониката ако си тества наличието на механиката.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 20:39    Заглавие: Re: Въпрос за видеокамера Отговорете с цитат

glizan написа:

Възможно ли е тази камера да се изкорми

Визможно е,обаче следващата стъпка ще бъде към кофата за боклук а по следващата разходка в магазина за нова камера.
В тези компактно събрани устройства нещата са силно интегрирани и не са на съвсем отделни модули та да може да се извършват вандалства.
glizan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами не е глупаво защото тази камера така или иначе не работи. Според мен тежи над 500 грама. Вътре има супер много механика... електрониката също си е много де. Ако направя това което искам... ще ми бъде доста полезно. Самата камерка е доста малка. Има диаметър около 50mm и дължина 80-100mm.

Всъщност аз забравих да кажа... то и за това питам де... Ясно ми е че не може да стане толкова лесно колкото ми се иска. Тоест да я разглобя, да отрежа проводниците и да си ползвам чарка, който ми трябва... това ми е ясно, че не може да стане защото аз също си мисля, че електрониката е свързана с механиката.. изобщо всичко е свързано и няма да може да работи просто ето така по отделно както на мене ми се иска.

По скоро си мислих да я дам някъде в някакъв сервиз или на някой човек, да си платя и той да ми извади това което на мене ми трябва.
geordgeo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2010 23:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересно как ще се управлява извадената (евентуално) част?! Rolling Eyes
Върнете се в началото
sms
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kazanlak

МнениеПуснато на: Съб Май 29, 2010 5:27    Заглавие: Отговорете с цитат

За този модел има пълна докумантация - по принцип.
От прочетеното до тук и от опита който имам, мисля че от едно що годе работещо у-во ще се получи купчина електроника за гюма.
Разбира се опити и тестове могат да се правят до безкрай...
послушай колегите pepi_voinishki1957,geordgeo,shri
Върнете се в началото
glizan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 29, 2010 11:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако знаех как да го направя сам - нямаше да ви питам.

ОК. Все пак. Благодаря за помощта. Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети