Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Идентификация на автоаларма
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
anngel
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2010 13:49    Заглавие: Идентификация на автоаларма Отговорете с цитат

Привет на всички,
взех си нова кола на старо Very Happy с монтирана аларма обаче забелязах че няколко пъти се включи без причина но като цяло работи (ценралното е ОК, алармата включва и изключва). Проблема е, че нямам идея за модела/марката за да издиря някакви мануали, че да се ориентирам защо се включва без причинина по някога.
Някой дали може да помогне за марка и модел по снимка на дистанционното??? Ако разглобя, пъдето предполагам че е монтирана, какви са шансовете на алармата да пише модела и марката?

Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2010 14:01    Заглавие: .. Отговорете с цитат

Така по тези дистанционни надали ще се намери някой да каже модела на алармата . Намирай модула , разглабяш и оглеждаш за надписи по платката , а най добре снимки от двете страни на платката .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2010 15:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж и шок датчика къде се намира и го намали малко, ако е външен можеш да го смениш с друг. 90% проблема ти е от там.
anngel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2010 16:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Пфуу, мислех че ще ми се размине без да разгробявам ама май няма.
Иначе прилича ми като че да е бълкарска, при включване и изключване пуска по един или два слаби тона и мигачите... Работи се само с червеното копче, бялото май е хайджак или подобно и след включване на алармата май изключва шоковия (поне така ме увери продавача).
Но ще разглобявам ...
Ако все пак някой има идея ще съм благодарен.

Мерси.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2010 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Потърси шок-сензора,ако е външен и опитай да го регулираш малко.Ако не го намериш,тогава отвори управляващият модул и направи една-две нимки,да видим как е вътре.По дистанционните спокойно може да се разбере каква е алармата,стига някой да ги познае от колегите.Аз не съм виждал такива.Знаеш ли къде е монтирана алармата?Ако колата е нов внос от Италия,задачата става малко трудна....

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
anngel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 16, 2010 12:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
...По дистанционните спокойно може да се разбере каква е алармата,стига някой да ги познае от колегите....

Честно казано и аз на това се надявах. Very Happy
Другата седмица като ми остане време ще я намеря къде е (съответно и снимки ще направя) и ще докладвам. Иначе колата е отдавна в БГ и алармата е слагана тук (или поне така твърди предишния собственик).
Мисля обаче че наистина има връзка с шок сензора, понеже колкото и да я ритам след включване, няма никаква реякция.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Апр 16, 2010 17:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако я риташ след включване и няма реакция,има проблем с шока,но фалшивите сработвания едва ли са оттам.Като включиш алармата,изчакай 30-40 секунди тогава ритай.Има едни такива умни аларми,дето правят уж някакви тестове,дрън-дрън.а може и да е вкарана функция за увеличаване на времето,след което се включва.Знаеш ли ...Затова е важно да се разбере каква е алармата и да се търят схема и потребителска инструкция.
GMG service,ти какво мислиш по въпроса?

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
gmg_service
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Апр 17, 2010 13:48    Заглавие: re Отговорете с цитат

Алармата най-вероятно си има някаква диагностика(брой титкания на сирената при изключване,брой премигвания на светодиода,брой премигвания на мигачите).
Направи си различни задействия на алармата и забележи къде е промяната на диагностиката.
Пример:
Включи си алармата и след една минута я изключи.В момента на изключване забележи как реагира алармата(мигачи,сирена,светодиод).
После пак включи алармата и направи някакво задействие(отвори врата,удари колата,подай контакт...).И пак в момента на изключване забележи как реагира алармата.
И така,така си направи извода къде е проблема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 17, 2010 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Минавали са ми през ръцете такива дистанционни. Италиянска е алармата ако не се лъжа.
anngel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2010 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Оф тая аларма къде са я завряли... нямам идея. Търсих на предполагаеми места но я нямаше там, а и засега нямам много време да разглобявам повече. Продължава обаче включването от време на време.
Сега дали е италианска не знам, макар че колата е от Италия но имам подозрения че е монтирана у нас. Прилича по описанието на Сатурн, но не е съвсем точно - само прилича.
Влючването на алармата - издава един кратък тих тон и мигачите присветват веднъж. Диода свети в продължение на 20-на сек. (ако през това време натисна белия бутон издава един кратък тих и един дълъг тих тон и мигачите присветват два пъти (при този вариант на доста аларми изключва шока и/или датчика за напрежение - предполагам и при мен е подобно). Факт е обаче и така се е включвала.
Изключване - два дълги тихи тона и две присветвания на мигачите.
Шоковия датчик реагира, но 20 сек. след включване на алармата и диода започне да мига (1 светване в секунда). Ако тупна леко по вратата издава кратък силен звук. След отключване светодиода и сирената не казват да е имало събитие.
Ако се е включвала алармата при изключване си издава двата дълги тона и присветванията на мигачите но и два къси тихи тона с две присветвания на мигачите. Светодиода казва код 4 - каквото и да значи това.
Знам, че няма да стане без да стигна до модула но се надявам че другата седмица вече ще стигна и до него, естествено със снимки.

Това е "фафлата" от вътре:

Мерси предварително.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети