| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 22, 2010 18:57 Заглавие: Търси се щекера за глава за GP |
|
|
Търси се щекера за глава за GP. От леновите. Може и някоя глава ако се наблюдават излишъци някъде. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 8:07 Заглавие: |
|
|
Явно като да трябва да съм по подробен.
GP - Ground Plane - граундплейн - антена за Лен Б в ТКЗС'то.
Глава за тази антена е това на което се навиват пръчките (радиали, активен елемент).
В главата влиза кабел. Колкото и измамно да изглежда, че е "просто някак заврян там", това е куплунг. Развива се с въртеливо движение наляво.
Давайте да си сглобя антената, че така чувам само самолетите, а Букурещ ми се губи. Глава си имам, ама кабелчето с куплунга е на някое скришно място.
И като отида на изпита за РТО ще ме скъсат. Има и други дето ще ги скъсат де, ама мен ще ме е срам...
Ако ли някой предложи нещо в диапазона 118 до 136 мегахерца, омнидирекционално и му иска някаква символична сума, може да поговорим. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 10:48 Заглавие: |
|
|
Що не си направиш джейка или слим-джим:
Не ти трябва глава. Запояваш и мацаш със силикон. Тези размери са за любителския 2 метра обхват, но то авиото е много близо, така че няма да имаш проблем и така. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 12:59 Заглавие: |
|
|
Това ще е вариант 2. За момента искам GP, защото условията на покрива за закрепването му са подходящи. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 15:26 Заглавие: |
|
|
Тези двете могат да се направят много евтино: парче проводник, опънат на една летва. За предпазване от дъжд и подобни летвата с проводника може да се напъха в PVC тръба, затворена в горния край. И в долната част тръбата може да е малко по-дълга и там да става закрепването. А самата антена може да се заземи в най-долната част. А и самия коаксиал е електрически съединен на късо.
Ето една идея:
 |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 16:37 Заглавие: |
|
|
Как Пена беше казала на Вуте:
- Много си убедителен. Каза две думи и ме нави!
Ще преизчисля една антена за 127 мегахерца и ще я вкарам в една PVC тръба от тънките за канализация. Даже ще спестя от летвата, като пробия тръбата на подходящи места и хвана проводника със свински опашки.
Трябва да прегледам какъв алуминиев проводник има в наличност. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 17:17 Заглавие: |
|
|
Само да не е PVC тръбата с едни метални нишки вътре, че тогава ще се пулиш цял ден като мен . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 17:33 Заглавие: |
|
|
Я ма засветли к'ва точно тая тръба. Аз познавам една, дето е за канализация. Сива на цвят. Раздува се чрез греене с вестник. Или има и други? _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 17:41 Заглавие: |
|
|
ПВЦ тръби като тези който ги слагат на вИк инсталациите на апартаментите ползвам аз. Но имало с "метални" нишки или нещо метално вътре и бях уцелил една такава. Антената като я сложих вътре и край... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2010 17:48 Заглавие: |
|
|
PVC друг път. Слагат полипропиленови. Има и такива с метална броня. Metalpex се водят.
Разбрах ... всичко е точно ... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|