| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
svilen.ivanov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 25, 2010 20:03 Заглавие: PicKit 2 Clone - грешка при калибриране (РЕШЕНО) |
|
|
Купих си PicKit2 Clone програматор за PIC, но не мога да го калибрирам. Vdd меря 4.93 V но като го въведа с десетична точка ("4.93") ми дава "Invalid "volts measured" value". В един форум прочетох че може ми трябва да ползвам "запетая" ("4,93"), а не точка за десетичен разделител. Като го направя обаче, ми излиза грешка "Could not fully calibrate the unit. The USB Voltage may be too low to completely calibrate".
Използвам последен фърмуеър и PicKit софтуер.
Някакви идеи? Благодаря предварително.
P.S. ОК, успешно програмирах един 12F509A без да съм направил калибриране. Едва ли е много важно.
Утре ще се (опитам) да се свържа с производителя и да го питам - дано ми отговори. _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш!
Последната промяна е направена от svilen.ivanov на Сря Май 26, 2010 19:49; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 25, 2010 23:51 Заглавие: |
|
|
1. При нас е прието десетичния разделител да е запетая. В USA е точка. Сам можеш да си определиш какъв да е десетичния разделител, ако искаш. При теб настройките явно настройките са за България така, че е запетая
2. Я дай повече информация за този PicKit 2 Clone, които имаш ти  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2010 0:03 Заглавие: |
|
|
1. Смених си locale на Windows-a да бъде English (United states) и вече приема десетична точка от раз, но продължава да дава тази грешка за "Could not fully calibrate the unit..."
2. Програматора е купен от Млад Конструктор, правен е от Sirius PCB - Дряново. Би трябвало да е пълен аналог на PicKit 2 на Microchip. Това е упътването, което дойде с програматора.
Страничен въпрос - защо е толкова важно Vdd да е калибрирано с точност? Това не е ли просто заханване на чипа, докато се програмира във вече напоена схема (in circuit programming)? _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2010 0:18 Заглавие: |
|
|
1. Няма смисъл да сменяш къде се намираш за да работи.
2. Точно от това се притеснявах .... Ти ли си сглобява платката или те?
Хубаво е да провериш ВСИЧКО! Хубаво да е прегледаш платката им за КЪСО. Лично аз си изгубих доста време докато им намеря едно късо на една платка купена от тях... Както и това, че белия печат показва едно, а всъщност елементите трябва да са обратно. Трябва да са ти пратили и схемата ... Провери всичко пак казвам. Или виж в интернет я има. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2010 0:26 Заглавие: |
|
|
Мерси за отговора - купих го готов. Ще проверя платката по схемата (има я в упътването). _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш! |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2010 6:34 Заглавие: |
|
|
техният е много орязан като хардуер спрямо оригиналния и може да има проблеми с новите и нисковолтови контролери на 3 волта.
аз лично си купих оригинален на промоция около нова година за 48 лв вътре имаше и развойна платка  _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2010 9:29 Заглавие: |
|
|
| Аз преди време си взех един JDM на Сириус, имаше прекъсната писта (като са се опитали да я направят 0.1 mm така е). Ама я забелязах още преди да го пробвам и запоих едно мостче. По-късно открих, че двата ценера са разменени и ги оправих, но си работеше и преди това. Тия продуктите им все едно са правени в час по трудово. Така че основен преглед на писти и свързване, правилността на монтиране на елементите, че може и изправността им да провериш. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Май 26, 2010 10:07 Заглавие: |
|
|
| Защо не провериш все пак на USBто какво му е напрежението. Това което ти изписва е че то не е достатъчно за да може да получиш това Vdd което си задал. Може би не му достига тока и кляка. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2010 10:19 Заглавие: |
|
|
slav4o, ще проверя (довечера) колко е на самото USB, (1) без включена платка, (2) с включена платка, (3) по време на калибриране (въпреки че не съм сигурен че ще успея, защото времето за калибриране е кратко, а имам само мултицет).
Само да уточня - това напрежение - "4.93" - аз го меря. Програмата казва че ще пусне около 4V там, но и трябва точна стойност. Струва ми се че ти смяташ, че се опитвам да го накарам да пусне 4.93 волта на Vdd, а то не успява да даде толкова заради USB-то ми. Сега ми хрумна - утре ще мога да го пробвам на настолен компютър (досега го тесвах на лаптоп), може да има разлика. _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш! |
|
|
 |
lgb Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2010 17:13 Заглавие: |
|
|
Оригиналния PicKit2 може да променя Vdd според конкретния микроконтролер. За целта има компаратор и мосфет, които в клонингите често липсват. Ако при теб ги няма неможеш да променяш Vdd. Вероятно се подава направо Vusb към микроконтролера. При теста се очаква Vdd около 4V, ако се подава Vusb (около 5V), стойността е много по - голяма от очакваната и се отхвърля.
Ако неможе да се регулира Vdd, клонинга може да работи само със 5V микроконтролери. Евентуално можеш да захранваш външно 3,3V, стига клонинга да позволява |
|
|
 |
|