| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 9:00 Заглавие: ЕНЕРГОТО!?!-и тяхната майка да е ......щастлива |
|
|
Най накрая и нашия вход се реши да си сложим нови осветителни тела в общите части на входа.Купуваме ги и сме готови да ги монтираме и оппааа ИЗНЕНАДА.Енергото си сложило свой катинар/сравнително обемист/ на таблото на входа там където са предпазителите домофонната система стълбищния автомат и подобни спомагателни истории.Предполагам че и други са имали подобен пробрем.Че са монопол монопол са но имат ли право на това.Наложи ми се да работя под напрежение което не ми беше особенно весело.Колеги кажете има ли начин да се справим с тази идиотия и как процедирате в такъв случай.Ами ако стане пожар или по друга причина се наложи спирането на електрозахранването на входа.Уточнявам че няма никакъв достъп до предпазителите.А и доскоро поне един човек от входа имаше ключ за таблото/в случая беше при мен /.И повече да не разводнявам темата напрво към въпроса: МОЖЕ ЛИ ДА СЕ НАПРАВИ НЕЩО И КАКВО??? _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
prasse Опитен потребител

|
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 10:49 Заглавие: |
|
|
Еми потърсете документи където пише че това разпределително табло принадлежи към общите части. Иначе ако е на енергото сте прецакани.
Следващия път слагаш най-дебелите гумени ръкавици, викаш линейката с дефибрилатор и се молиш на който се сетиш.  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 12:02 Заглавие: |
|
|
Дори и да е на ЕОН таблото което много ме съмнява. Трябва да са уведомили най малкото дом. управителя и така да са се разбрали.. Пък според мен изобщо не е тяхно и колко е обемист не знам ама ъгошлайфа не прощава  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 12:03 Заглавие: |
|
|
| енергото катинари не слага а само брави.Ако има катинар то той е сложен от някой ваш съсед и то поради най вероятна причина че си бърника електромера или нещо подобно в този стил . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 12:51 Заглавие: |
|
|
| Palev написа: | | енергото катинари не слага а само брави..... |
Въобще недей да си толкова сигурен.
Там където електромерите са на етажни табла са окатинарчили всяко едно освен главното. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 16:08 Заглавие: |
|
|
При нас етажните табла са с ключалки, но има достъп до предпазителя.
Вчера ме викаха да монтирам обемен датчик на една съвсем нова кооперация - имаше си нормален достъп до предпазителя за стълбищното осветление, асансьора и разни други.
Логично е да има достъп за включ/изключ, те ще луднат, ако за всеки паднал автомат ще търчат да отключват. |
|
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 16:11 Заглавие: |
|
|
| По правило в E.on всичко е под секретни брави, които се слагат на вратите на входно разпределителните табла. Никой няма да тръгне да слага катинари на всяко табло по таблата. Представете си колко ключа ще се съберат да носят ако се монтират катинари по таблата. А достъп до изходящите предпазители на всеки апартамент трябва да има всеки, и на някои сигурно има достъп и до ВЛДК за захранване на цялото таболо |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 16:46 Заглавие: |
|
|
| hunter_88 написа: | | Представете си колко ключа ще се съберат да носят ако се монтират катинари по таблата. | Еее, чак до там не са луднали, слагат ключалки и катинари които се отключват с един ключ. |
|
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 16:50 Заглавие: |
|
|
| Ами точно затова се слагат и тези секретни ключалки за да не се носят ключове |
|
|
 |
|