| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2005 11:07 Заглавие: видео GoldStar VCP-4100P |
|
|
| като му се сложи касета и не натисне Play спирачката на едната ролка(тази която се развива) е около ролката и след малко видеото спира(спирачката е натисната). какъв може да е проблема? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2005 11:37 Заглавие: Re: видео GoldStar VCP-4100P |
|
|
| elektronchika написа: | | като му се сложи касета и не натисне Play спирачката на едната ролка(тази която се развива) е около ролката и след малко видеото спира(спирачката е натисната). какъв може да е проблема? |
От долната страна на видеото няма ли една метална планка,която се придвижва в зависимост от положението на касетата и режима на работа.Същата ако е сваляна и щифтовите намиращи се в отворите и са се разместили е възможно спирачката да не се освобождава при режим "PLAY". |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2005 11:47 Заглавие: |
|
|
| Тази спирачка,регулира опъна на лентата,по скоро се е втвърдила гумичката на пинч ролката или тази фрикция,между двете ролки. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2005 18:23 Заглавие: |
|
|
| пинч ролката кое е - дето се сменя за двете на коя страна да върти лентата ли? не разбирам много от видеота, и да не го оправя няма да ми е проблем, ако на някой му прачи невежеството ми, съжалявам. на едната ролка (може би тази пинч роклата) найстина гумата е втвърдета. проблема е че нямам касета, имам една празна и не мога да разбера дали дава изображение въобще. по принцип ми казаха че посредата на екрана при режим Play се появява една лента(5мм.) в която няма изображение. мисхех си да регулирам главите, ама не ни трбябвло да е от тях, до колкото знам |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2005 18:54 Заглавие: |
|
|
| elektronchika написа: | | пинч ролката кое е - дето се сменя за двете на коя страна да върти лентата ли? не разбирам много от видеота, и да не го оправя няма да ми е проблем, ако на някой му прачи невежеството ми, съжалявам. на едната ролка (може би тази пинч роклата) найстина гумата е втвърдета. проблема е че нямам касета, имам една празна и не мога да разбера дали дава изображение въобще. по принцип ми казаха че посредата на екрана при режим Play се появява една лента(5мм.) в която няма изображение. мисхех си да регулирам главите, ама не ни трбябвло да е от тях, до колкото знам |
За сега главите ги забрави.Ролката ,за която споменава колегата -ако е втвърдена можеш да я свалиш и да я зачистиш с фина шкурка и след това обилно със спирт.Все пак тя(паразитната ролка)може да ти прави проблем с обиране на лентата от приемащата ролка или при бързо пренавиване ,но спирачката си е отделно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2005 19:19 Заглавие: |
|
|
така, намерих от къде се регулира опънатостта на спирачката и поробвах да я отпусна, но пак работи на play 7-8сек. и само спира. намерих касетка със запис и наистина - на екрана на ТВ-то посредата се появява една лента висока 5мм, където не е черно, но не се вижда нищо. баща ми - инженер по метали и това-онова каза че гумата си е добре. но все пак може да пробвам това с шкурката и спирта. това го беше споменал и учителя ни по СИП Приложна електроника, където учихме точно за видеото и ремон им, но защо напусна този пич  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2005 19:37 Заглавие: |
|
|
| elektronchika написа: | така, намерих от къде се регулира опънатостта на спирачката и поробвах да я отпусна, но пак работи на play 7-8сек. и само спира. намерих касетка със запис и наистина - на екрана на ТВ-то посредата се появява една лента висока 5мм, където не е черно, но не се вижда нищо. баща ми - инженер по метали и това-онова каза че гумата си е добре. но все пак може да пробвам това с шкурката и спирта. това го беше споменал и учителя ни по СИП Приложна електроника, където учихме точно за видеото и ремон им, но защо напусна този пич  |
Отвори на ръка касетата,която имаш и виж дали лентата не е протрита по дължина-става дума за тънка линийка в/у ,която работния слой е паднал.Това е относно бялата линийка на екрана на ТВ-то.Що се отнася до тези 7-8 сек.работа на видеото виж дали дясната(приемащата)ролка обира лентата или се налага да го правиш ти след това. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2005 19:44 Заглавие: |
|
|
ако не се върти дясната ролка което може да е от точно тази ролка с гумената фрикция-възможно е да изкючва. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2005 20:31 Заглавие: |
|
|
| ами с различни касетки пак се получава тази безцветна линия. сега по-важно е да го направя да не се изключва само след известно време работа. сега ще мина гумата с шкурка, но нямам спирт, а лакочистител и кореселин. предполавам че и с едно от двете ще стане. мерси за помощта. като направя това ще кажа какъв е резултата. |
|
|
 |
тигар Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2005 20:57 Заглавие: |
|
|
| виж си релл дат4ика по4исти го ,но не си спомнам на кой модел( намира се на колелото отдолу) май се слагаше резистор.Другия вариант е да ти е зацапан позиционния кл4. |
|
|
 |
|