Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся дистанционно за DVD VESTEL 1421.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 26, 2010 13:56    Заглавие: Търся дистанционно за DVD VESTEL 1421. Отговорете с цитат

Имам '5508 Decoder board' тип: 12МВ03-1 с процесор STi5519AVB. Доколкото знам е от DVD VESTEL 1421 (поне така пише на платката с бутончетата). Интересното е че самото DVD е стандартно като за компютър с IDE кабел. Всичко това работи, но има само бутони PLAY, EJECT и STOP. Пробвах различни дистанционни но без резултат. За този модел не намерих по магазините. Пробвах и с програмата IRREMOTE за NOKIA, която превръща телефона в инфрачервено дистанционно, но пак без резултат. Като при това зареждах от сайта на програмата кодове за различни ДВД-та. Само за информация-проверил съм че инфраред приемника работи и има импулси на входа на процесора.Та след всичко това искам да попитам дали някой знае аналог на това ДВД и какво ДУ би могло да стане (или пък да си заредя кода му за IRREMOTE)? Ako пък някой има такова ДУ, още по добре. Ще съм доволен на всякаква информация. Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 26, 2010 14:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Последно какво точно имаш.
DVD или нещо друго с DVD.
И в двата случая има какво да се предложи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Май 26, 2010 22:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не става въпрос за едни DVD рекордери с тунер къде са на vestel а самото DVD четящо и пишешто устройство е стандартно за PC . Имам някъде из сервиза останало дистанционно от такова , но след 3105 се прибирам във Варна .
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 26, 2010 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

bamze, дистанционните които се ползват и в тези продукти на Vestel не са само едно. По посочените от теб критерии е малко вероятно да се "нацели".
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 27, 2010 8:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето това е т.н. декодер. Включва му се ДВД от РС, подават му се +5В, 12В, 3.3В и готово. Той си има аудио видео изходи. Не мисля че е с тунер и рекордер.На снимката се вижда и инфрачервения приемник и трите бутона с които разполагам. Именно на тази платчица пише Vestel 1420/1421. Мисля че едното е само ДВД плеър а другото е ТВ с вграден ДВД плеър(по данни на интернет). Тази мисля че е само от ДВД плеър. На платката се вижда и процесора STI5519AVB. На един от неговите входове си отиват импулсите от инфраред приемника.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 27, 2010 8:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато комбинацията е TV+DVD се ползва този пулт:

Има го в още няколко разновидности на кутия, цвят и разположение на бутоните. Наш заместител FRC8047.
Когато е само DVD се предлага с този:

Командите (бутоните) на този напълно покриват частта за DVD на горния.
Този също се подвизава в поне три-четири други варианта на кутии.
Наш заместител FRC2530.
Върнете се в началото
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 27, 2010 11:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на RC . Има ги в ПАСАТА, така че ще пробвам и ще пиша за резултата. Дано да стане някое от тях.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 27, 2010 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Пак да напиша, защото явно не съм бил достатъчно ясен.
За твоя случай по-подходящ е втория вариант FRC2530.
Там е само това което ти трябва.
В другия вариант (FRC8047) има управление на TV + DVD и пулта е по-неудобен за твоя случай.
Има неща които не са ти необходими.
Върнете се в началото
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 31, 2010 15:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес купих ДУ FRC2530, но уви не става. На кутийката пише FRC2530, а на самото ДУ пише R16. Не вярвам да са объркали нещо. Иначе изглежда същото като на снимката от сайта на ПАСАТ. Така че моля за други предложения за ДУ към това ДВД!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 31, 2010 15:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво пише вътре в пулта на хартиения стикер при батериите?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети