| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2010 10:59 Заглавие: Електронен часовник за автобус |
|
|
Привет донесоха ми един панел от автобус, немски във който има часовник със един чип на санйо и три лампички които светват при заета тоалетна. Индикацията е със 4 7сегментни светодиодни индикатора LTS10304E. Проблема е, не светят някои сегменти. Проблема според мен е в чипа, а не в индикаторите като го пипна пари, но му е изтрит надписа има залепена бележка под която е изтрит останал е само края на надписа 0Н2. Голям със 42крака е. Ще направя снимки ако някой знае за какво става въпрос и може ли да се намери. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2010 14:39 Заглавие: |
|
|
Според мен проблема е в седем сегментните индикатори Разглоби ги и провери светодиодите  |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2010 15:21 Заглавие: |
|
|
Това ще направя, но не там е проблема. Първоначално не свети само един сегмент, а след малко работа изгасват и други а чипа пари не може се пипне, хартийката с надписа е покафевяла личи си на снимкате в атача, не мисля че е нормално. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Alekov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2010 15:25 Заглавие: |
|
|
| Разпой един индикатор,който не свети изцяло и виж кое краче му е общото,(маса),може да изтеглиш и PDF-а му. И с една малка 3-волтова батерийка (примерно) почни да подава "+" към останалите крачета, и така провери дали всичките сегменти светят.Това че грее схемата е съмнително!...,но може и така да си работи. |
|
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2010 15:30 Заглавие: |
|
|
Мисля че е възможно да откачиш захранващото напрежение на седемсегментния индикатор /общ катод или анод/
Ако чипа отново грее здраво е за боклука. |
|
|
 |
|