|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Overdrive Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2010 22:46 Заглавие: Помощ за съживяване на Thinkpad R51 |
|
|
Здравейте. Попадна ми дъно от R51 в неизвестно състояние, имам корпус, матрица и тн от T41 (еднакви дъна с R51) и се хванах да сглобя нещо от всичко
Дотук имаше много проблеми по захранването, сменях каквото сменях и стигнах до там, че има напрежения по-дъното, но не пали винаги или ако запали се гаси когато си иска - може да е веднага след включване, докато зарежа уиндоус или неопределено време след това - вчера инсталирах нов уин без един път да се огаси, днес изобщо не пали.
Във всички случаи веднъж изгаси ли не иска да пали докато не извадя адаптера и батерията, постои малко и го включа пак.
Процесор, рам, хард и тн са 100% работещи.
Някакви идеи?
Според мен нещо кляка по захранването, но не знам вече къде да търся.
Последната промяна е направена от Overdrive на Нед Юни 06, 2010 23:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 05, 2010 18:00 Заглавие: |
|
|
| Провери с ESR метър всички кондензатори в филтрите, става и с осцилоскоп. Иначе сменяй наред. |
|
|
 |
Overdrive Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 06, 2010 23:33 Заглавие: |
|
|
(скъсих малко първия пост)
Смених всички танталови кондензатори и 2та електролита с такива от работещо дъно с разлепена карта. Презапоих всички дросели и мосфети - положението пак е същото.
Преди малко при включване изгоря този диод:
http://img20.imageshack.us/img20/671/diod.jpg
Не мога да си обясня защо - проверих всичко около него, не установих проблеми, смених го и сега пак полуработи  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2010 0:02 Заглавие: |
|
|
| И как го провери? Какви тестери използва при проверката? не се ли сещаш че само с ом метър не можеш да откриеш много дефекти? Сменяй по веригата поголовно и в управлението! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|