| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Cobra Гост
|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 19:04 Заглавие: Въпрос за фотоприемник на автокасетофон Pioneer KEH-M8000RDS |
|
|
Намерих схемата на касетофона и видях, че фотоприемника е RS-20. Проблема е, че той е SMD иначе си е стандартен инфраред приемник за дистанционно Vcc=5V,Uout=5V ,F=38kHz.Та въпроса ми е от къде мога да си го купя или да ми предложите някакъв заместител?
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 19:20 Заглавие: |
|
|
Ако мястото позволява да не е SMD въпроса е лесно решим.
А защо си му се вгледал? |
|
|
 |
Cobra Гост
|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 19:41 Заглавие: |
|
|
Ами в този модел не са сложени фотоприемника и няколко резистори към него, а ми откраднаха основата на касетофон Pioneer keh-M9300RDS и ми остана от него панела и дистанционното.Не ми се пипа стария панел тъй като се надявам да си намеря основа(надеждата умира последна), а си го харесвам.
А в Комет гледах имат RPM7138CBR-S ROHM обаче то си трябва на място да се види дали ще влезе приемника.
Приемам всякакви предложения |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 19:46 Заглавие: |
|
|
Това | Цитат: | | в този модел не са сложени фотоприемника и няколко резистори към него | не го разбирам съвсем
Ако не са сложени, то явно няма кой да ги обслужва, така че и да ги сложиш..... дали ще стане?
Може и нещо да не разбирам от въпроса ти за което се извинявам. |
|
|
 |
Cobra Гост
|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 19:57 Заглавие: |
|
|
Моделите 8000 и 9500 са с напълно еднакви схеми.Единствената разлика между двата модела е че на моя не са му запоили фотоприемника и един резистор и два кондензатора(има си място където да се запоят и напечатани номера на елемента по схемата).
Явно за пестене на пари от PIONNER използват една поточна линия като едните модели ги пускат с дистанционно а другите не(Пазарна политика). |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 04, 2005 20:32 Заглавие: |
|
|
Cobra, точно в това | Цитат: | | Единствената разлика между двата модела е че на моя не са му запоили фотоприемника и един резистор и два кондензатора | изобщо не съм сигурен!
Именно поради тази причина | Цитат: | | пестене на пари от PIONNER използват една поточна линия като едните модели ги пускат с дистанционно а другите не(Пазарна политика). | не съм съгласен, че само добавянето на липсващите елементи ще ти помогне!
Процесорите са РАЗЛИЧНИ ("ядрото" е едно и също но записа, разбирай софтуера /а някой го е писал и са му платили за това/ е различен). А бъди сигурен, че това там е доста по-скъпо от една платка и един солдер за различните варианти.
Нищо, обаче не ти пречи да пробваш в разглобено състояние (за да не те притеснява мястото), но съм сигурен че няма да се получи.
Пробвай, ако стане ще си взема всичките думи назад и ще почерпя (ако трябва). |
|
|
 |
|