Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Samsung CW-25M064N грее ВО LA7845

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2010 15:38    Заглавие: Samsung CW-25M064N грее ВО LA7845 Отговорете с цитат

Прочетох това http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=54908&postdays=0&postorder=asc&highlight=la7845
Предполагам случая е същия ,само да питам R304 ,което е 0.68 ома нагоре ли трябва да се промени ,ако се направи описаната доработка ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2010 18:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Нагоре двойно, че става по голям образа. Ама не съм имал проблем с кадровата на тия модели?
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2010 18:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ТВ-то дойде с диагноза ТХО ,при пускане и мерене импулсите в колектора на крайния ми се видяха нормални ,а и растера се появи (е презапоих няколко студени спойки все пак) . Двете напрежения 16.5 имат около волт пулсации ,но смяната на електролитите не ги намали. Усеща се лека миризма на пластмаса откъм ОБ ,но си работи ,като след час работа радиатора на LA7845 не може да се пипне . А е доста голям. Всичко останало -размер ,яркост си е наред ,може пък да пробвам C304 да сменя ?
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2010 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

C304 не знам, ама C302 е сменен задължително, нали?
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2010 19:21    Заглавие: Отговорете с цитат

По схемата C302 е 100 пико на 500 волта ,а между 3 и 7 крак е C304 -100 микро на 50V ,утре ще ги сменя да видя . Ще пипна и с осцилографа да видя как са импулсите , дано се размина само с кондензаторите !
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2010 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз погледнах схемата от линка. Говорим за едно и също нещо. За да си сигурен в кондезатора, сложи 220uF. Иначе си се вижда с осцилоскопа де. Ама няма начин как да не е от него. Аз го сменявам задължително ако ми е горял вертикала. Пък е имало и студени спойки от прегряване.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2010 13:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес смених C304 турих 100/63 ,ефект никакъв . При по обстоен оглед установих остатък от предишен ремонт сменен R423 със МЛТ 1W ,направо черно ,изгорило и допряния до него C404 от капацитивния делител за подаване на хоризонтални синхроимпулси ,не че има нещо общо с греенето на ВО ,но смених C404 и турих 2W резистор R423 ,поне да не грее повече той. Днес и утре го тествам затворен ,ако вертикалната не сдаде -приключвам с него .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети