|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 18:59 Заглавие: SONY MP3 проблем с дисплея |
|
|
здравейте на всички значи проблема е следния:клиента е ровил в куплунга на панела като сд-то е било под напрежение и в последствие се оказа че е изгорил трансвертера за дисплея.носил го на негов познат който е о.....л още повече работата.сменил е ключовия транзистор преди трафа с някъкъв BF но е надигнал и дири.
схемата която управлява ключовия е:
2377
4005С
JRC това пише на нея но на изхода няма никакви генерации към транзистора.транзистора е smd на който пише Z A .в каталога на smd елементите на това отговаря някъкъв ценер на philips.предполагам че е някъкъв дарлимгтон но с това ще се оправя.
въпросите ми са:1.моделът на сонито е:CDX-F 7500 ако някой може да ми помогне със схема.2.ако можете да ми помогнете със схема на друг трансфертер който да присадя.
направих един набързо с 555 и дисплея запали но явно честотата ми беше ниска защото транзистора грееше здраво.
е стига съм писал защото се олях май .чакам съвети  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|