Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мощност на вг. в трилентово тяло?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 9:44    Заглавие: Мощност на вг. в трилентово тяло? Отговорете с цитат

Каква трябва да е мощноста на отделните вг. в едно трилентово тяло ако комплексния сигнал е 100вт и през пасивни филтри всичко се разхвърля където трябва Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 9:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Зависи много от честотите на среза,но силно приблизително за 10' бас-60%,среди-25%,високи-15%
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 10:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy и аз тъй горедолу ги мислех това е ако не се реже нищо нали говорителите си работят в целия обхват
ето конкретен пр.ако се резне тук там Laughing
бас 8 омовия вариант на вкн 12211 100вт (сега съм с 1033времено по бюджетни съображения) срязан на 1кхц
две последователно вързани вк 138 а-4-тм 4вата 4 ома Embarassed срязани да възпройзвеждат от 1кхц до 6 кхц сигурен съм че няма да се претоварят изглеждат масивно и вадят приятна среда Rolling Eyes Question
и пищялки одт 20вата при положение че х-ката им е 2500 - 20000 и ги резна да свирят от 6кхц
нали няма да се претоварва нищо при продължителна работа на усилвател 100вт дин Question
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 10:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Високо режеш баса,но поради малкта мощност на средите по добре така.Мисля че няма да има проблеми от опит българските говорители си работят нормално и при 50-60% претоварване.
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 12:37    Заглавие: Отговорете с цитат

именно заради по маломощните среди(абе то си е малко като фулрендж ама) го режа там и все пак от експериментите ми излизат някой изводи че басовия говорител не вади хубава среда особено важи вкн 1033
ми то като е почнало така да питам за тоя българския бас Very Happy
на око и характеристики бива ама тук там много го плюят разлепял се не свири хубаво бла бла....
каква е истината все пак Rolling Eyes Question
мойте изводи са че по старичките бг говорители са пушка но с новите скоропройзведени не съм се занимавал Crying or Very sad
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 13:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мога да ти кажа истината,но преди десетина години,когато се занимавах с тези неща съм подлагал български говорители на неимоверни натоварвания и са издържали без да си променят характеристиките.Даже си спомням че чифт ОТМ 1-13 (35 ватови 3 лентови тела) изпълнени фабрично с 10 ватовия ВКН **** свиреха на 50 ватов усилвател 2 години преди да прекъснат механично връзките.Сега мисля,че завода произвежда само тела с говорители от старите серии и стоящи на склад ...."Тонакс"-ите. Като "Тонакс 10" е пълно копие на руските 100 ватови "Амфитон",с наши говорители- страшно ми харесват на звучене,но ако внимателно ги огледаш и са с конвенционалните хартиени пищялки,защото слагат и едни румънски биклуци и една така неуспешна имитация на пищялка на "Westra".И са под 300 лева чифта.Също така трябва веднага да се демонтират пластмасовите украшения отпред -плод
на изъхналия мозък на дизайнера и дрънчащи в спектъра от 20 до 2000херца.
Върнете се в началото
chenkete
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 13:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Моето лично мнение за българските говорители е че са си много добри.
Имам в предвид старите с хартиената мембрана. За новите и аз не чувам добри отзиви но не съм ги използвал.
Правил съм си доста експерименти с 60 ватовите говорители(басовите). След потъмнели магнити от прегряване и 3 пъти сменяни мустаци все още си свирят.
Тестовете съм ги правил с QUAD-a и може би затова да са ми харесали Very Happy
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 15:52    Заглавие: Отговорете с цитат

ами аз разполагам с два вкн 1033 купени преди 4/5 години от благоевград в комплект и си ползвам от известно време единия за бас в един сандък и съм ужасно доволен Razz на 4/5 месец след като пончах да го юркам почти всеки ден намоето студио 2 2х35вт за 4 ома подаде единия мустак пойнах го и на втората песен пак прекъсна поудължавах го няколко пъти но повече от месец не се задържа е те мойте песни какви са Surprised Surprised Surprised всичко що пише thx се прослушва от до всеки ден и ако по време на втората песен не забучи някой комшия дънданията продължава 2/до 5/6 часа Laughing най много ме кефи тнх woofer cooker препоръчвам да я чуете Exclamation и така де след като видях че няма да залепне тоя мустак отворих тема в тоя форум Very Happy нищо кой знае какво умно не излезе допадна ми това след като се спой да се охлади екстремно с вода в някъкъв смисъл даде ефект но на нова година след около10 часа на пълна мощност изпищя за пореден път Twisted Evil след празниците отворих капачката и смених цялата жичка (много ме е яд че не смених двете Twisted Evil ) и от тогава вече почти 4 месеца вика комший от долу горе през един апартамент в ляво и една бабичка от отсрещния блок Surprised да чукам на дърво през цялата експлоатация на този вг студиото ми изпищя три пъти с оригиналните диоди и това е то друго не се е прецаквало
втория вг. същия викам преди 2/3 седмици да го пробвам на песента мулен руж кр. агилера лил ким на третия бас се откъсна мустака от съвсем вътрешната страна на вг към изводите за външен проводник .
чистонов говорител на 3 тото по серизно дум изпищя Question на него смених двата мустака от вътре Very Happy обаче не съм го юркал
това е моята история накратко (май не съвсем Embarassed )
Извод бг. говорители свирят добре , не са много скъпи и са ОТНОСИТЕЛНО издръжливи Idea
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 23:25    Заглавие: Отговорете с цитат

аз сега съм с един ВКН0926 30 вата 4 ома (нов) вместо ВКН0922 20 вата 4 ома както на другата ми колона, но се оказва че 30 ватовия след като прехвърли 30 вата и задира ли направо прихърква, а този 20 ватовия започва да криви постепенно след 20-30 вата, но не хърка. Интересното е че съм мерил по-рано (преди да го сложа в колоната) около 80 вата мощност 400 % натоварване (18 волта променливо) абе с две думи много издържа ама новия не е така Confused
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 29, 2005 8:34    Заглавие: Отговорете с цитат

УАУ Shocked и после отхърква ли или е захъркал завинаги Confused
можеби шпулата се разлепя и стърже по магнита Twisted Evil
все пак не е много лесно да претовариш 100 ватов говорител на стоватов усилвател при положение е има и други говорители да смучат Wink
всъщност каква е разликата м/ду тиези двете
VKN 12212/312 100вт 4 ; 8ом 25 ± 5резонанс 25 - 4000 91 Ø312 x 135 3.2кг 58.24 лв

VKN 12211/311 100вт 4 ; 8ом 25 ± 10резонанс 25 - 4000 91 Ø312 x 128 3.0 54.06

тъй като гледам само резонанса значи 12212 е по добър нали така?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети