| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 23, 2010 11:40 Заглавие: Каква смазка да ползвам? |
|
|
Става въпрос за устройство, което работи във водна среда. Поместено е в пластмасова кутия. Има капак захванат с винтове. Капака има улей с гумено уплътнение, което е омазано с някаква прозрачна смазка.
Понеже при отваряне (ремонт) улеите и на капака и на другата част се зацапват, се налага после да се почистят, при което и смазката ще се изчисти.
Предполагам, че предназначението и е да се избегне набирането на гуменото уплътнение при затваряне, понеже то не е между челата на двете части, а странично.
Въпроса ми е какво да ползвам за целта.
снимка |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 23, 2010 12:28 Заглавие: |
|
|
| Преди време правих една подводна камера и прожектори на водолази. Те си имаха някакво мазило, което ползваха за такива цели. На външен вид приличаше на силиконова грес. Та виж по разни магазини за "подводничари". |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 23, 2010 12:47 Заглавие: |
|
|
Силиконова грес,по-добро от нея няма за тези цели!Спускам геофизични прибори на 1800 метра под земята в сондажи за добив на сол и всички сглобки и съединения се мажат със силиконова грес.Потърси представители на NICRO,имат два вида,цената по спомени е около 25 лв. за туба.Номерата са 535 и 536.Туби по 300 гр.WURTH също имат,тяхната не съм я ползвал,но едва ли е по-лоша.Туби по 100 гр.Цена за тази не знам. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 23, 2010 18:27 Заглавие: |
|
|
Благодаря за точната информация!
Утре ще търся. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 23, 2010 20:35 Заглавие: |
|
|
| Според мен, ако целта на смазката е само да помогне при затварянето на кутията, а не да херметизира, мацни малко грес и ще стане работата. Но ако се разчита на нея и да уплътнява(освен гуменото уплътнение) - тогава може би силиконовата. Но това само ти може да прецениш - кутията е пред теб. |
|
|
 |
|