|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bebo79 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2010 19:17 Заглавие: Как да измеря батерии тип АА |
|
|
Здравейте,несъм запознат точно но се надявам това да е точния раздел за тази тема.Интересува ме как мога да замеря тока на батерийте ми дали са се заредили.Неразбирам много от такива неща,купих си зарядно Санио с батерии 2700mah за 38лв
http://promo-zone.info/2cde776a-e1ba-4a4d-8d5a-c398fb7dd108/%D0%97%D0%90%D0%A0%D0%AF%D0%94%D0%9D%D0%9E-sanyo-4x2700-mah.info
от Техномаркет мисля че беше,на зарядното пише че батериите се зареждат за 12 часа. След като минат 12 часа зарядното продължава да работи и изклучва някъде след 16-17 часа,несъм го засичал точно,незнам това дали е добре за батериите(използвам ги за фотоапарат) или е зле,нямам с какво да измеря тока в тях или дали са се заредили.Посъветваха ме да си купя Мултицет,един приятел ми каза че си бил купил такъв за 6лв ,даваш ключа на DVC 20 и като ти покаже 1.30значи е била заредена.Днес ходих в магазин Конрад и исках да си купя Мултицет ,обясних на жената за какво ми трябва и тя ми каза че в момента нямали такива.Там имаше над 30 вида,попитах я дали някой от тези няма да ми върши работа,тя ми отговори че нестават.Ходих в друг магазин и там продавача ми каза ,че този Мултицет не е за слаби токове.Знам че има зарядни който ти показват тока и температурата като това например
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=21&product=1979&show=additional#slides-pane-1
Което ми казаха че е било невероятно (прави всичко за което бих се сетил + още някои неща, за които не бях се сетил ,като "break-in" програмата за начално възбуждане на нови батерии или евентуално за "възкресяване" на по-стари,включително и температурни сензори) но толкова пари немога да отделя в момента.
Може ли някой да ми обясни какво точно трябва да су купя за да разбера дали наистина батериите са ми заредени след 12-13 часа,демек да ми показва като това и някой други зарядни колко ток има.Благодаря предварително на всеки който може да помогне с нещо |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2010 19:53 Заглавие: |
|
|
| bebo79 написа: | | ...на зарядното пише че батериите се зареждат за 12 часа. След като минат 12 часа зарядното продължава да работи и изклучва някъде след 16-17 часа,несъм го засичал точно,незнам това дали е добре за батериите(използвам ги за фотоапарат) или е зле... |
Това, което пише на зарядното е само някакво ориентировъчно време(въпреки, че не се уточнява) за заряд на батерии които те смятат за най често използвани, но в никакъв случай не означава, че всичко трябва да приключи на минутата. Има много фактори които влияят на времето за заряд и смятам, че няма смисъл да ги изреждам, но след като зарядното ти изключва при завършване на заряда, предполага се, че е читаво и просто го изчакай да изключи без значение колко е времето |
|
|
 |
bebo79 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2010 19:57 Заглавие: |
|
|
А нещо да предложиш с което да измеря тока на батерията ?
Нещо с което да проверя както ми каза един мой познат че му показвало дали е пълна или празна с мултицета ,демек 1.32-36 е пълна и 1.20 не става(празна е) |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
|
|
 |
bebo79 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2010 20:43 Заглавие: |
|
|
| Милен написа: | | С крушка от фенерче ... |
Първо тази от конрад неми е никаква приятелка нито позната.Второто нещо ако несмяташ да помогнеш с нещо по добре недей да спамиш темата.Неразбирам от такива неща и затова питам,но явно ти имаш много сиво вещество в главата с което може да се присмиваш само ,не да кажеш или обясниш дали един мултицет става за това или не.И този тестер го нямаха там в наличност |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2010 21:15 Заглавие: |
|
|
bebo79, така да забелязваш някой друг в темата да ползва такъв тон,като твоя  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bebo79 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2010 21:59 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | bebo79, така да забелязваш някой друг в темата да ползва такъв тон,като твоя  |
Но явно ти незабелязваш вместо да се помага на хората които искат някаква помощ ,незнаят или неса запознати с нещо да има такива индивиди който се подиграват с тях.Това ама никак неме учудва,че не само ти него забелязваш.Затова цялата държава ни е на това дередже,всеки се е затворил в собствената си черупка(егоистично но за съжаление е така),него е..е за никой,всеки сам да се оправя.Като имаш повече знания за кво да му обясняваш на някой,еби го да се оправя нали ?
Да ви имам и Мисленето |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 24, 2010 22:31 Заглавие: |
|
|
Темата ти приключи.
Заради:
1. Изобщо не си благоволил да се запознаеш с възпретите правила в този форум.
2. Изобщо не ти прави впечатление, че ти се редактират постовете и продължаваш по същия начин.
3. Държиш тон който изобщо не ти "подхожда".
4. Подобни разсъждения:
| bebo79 написа: | | ....Затова цялата държава ни е на това дередже,всеки се е затворил в собствената си черупка(егоистично но за съжаление е така),него е..е за никой,всеки сам да се оправя.Като имаш повече знания за кво да му обясняваш на някой,еби го да се оправя нали ? |
можеш да си ги запазиш за собствена консумация, тъй като си много далече от истината.
Изобщо нямаш представа за нещата от живота - нито тук, нито на друго място.
А дереджето е такова, защото мислене като твоето е масово явление.
И вместо всеки да се занимава с това което разбира и знае (ако има такова, защото и това не е сигурно) се прави на велик и всички трябва да са му длъжни за нещо.
5. Това е форум на (и за) хора с поне някакво ниво на подготовка в електрониката или проявяващи желание и показващи някаква възможност за това. Неща които определено ти липсват.
6. За последното ти изречение (от цитата) заминаваш в бан листата. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|