| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 15:08 Заглавие: Изработка на фреоново охлаждане |
|
|
Някой има ли идея как ще стане? В много рових в интернет, ама не намерих нищо конкретно. Моля знаещите да пишат.
Имам идея как да оправя кондензацията, но смо толкова. pls hlp! _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 30, 2005 23:14 Заглавие: |
|
|
Добре де защо фреоново едно че фреона е вреден друго че няма да е много ефективно и си нямаш и малка напредстава колко дефекти ще ти даде по време на работата му.
Помисли по добре за някое хибридно водно и ще е бая по лесно да пуснеш водата през камерата на хладилника отколкото наново да съграждаш нов хладилник |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 17:22 Заглавие: |
|
|
Искам охлаждане за компа, което да постига добри температури (под нулата) , разбрах че за тази цел най-подходящ е фреонът. Ако имаш идея или по-добро предложение, давай го насам. Може и някъв линк към литература, защото моята е от преди 20 години.
Водното охлаждане го имам, малко по-добре е от въздушното, но на мен ми трябват отрицателни температури, за да отключа възможностите на процесора си.
Това тук е най-близо до целта, но няма достатъчно инфо. http://www.hardwarecentral.com/hardwarecentral/tutorials/718/1/ _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 17:50 Заглавие: |
|
|
Прочети първо документацичта на процесора си и тогава прецени дали имаш нужда от фреоново за около 800лв. и дали не е по добре да си вземеш по бърз процесор?????
А TIReX с две думи ти каза какво да направиш!!!!!! |
|
|
 |
sigkill Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 19:54 Заглавие: |
|
|
| проблема с фреоновите и другите екстремни охладители е опасноста от конденз на влага в/у процесора .маниашко е с фреон но по-добре е водното , интересна е комбинацията пелтие елемент + водно . |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 21:15 Заглавие: |
|
|
| sigkill написа: | | проблема с фреоновите и другите екстремни охладители е опасноста от конденз на влага в/у процесора .маниашко е с фреон но по-добре е водното , интересна е комбинацията пелтие елемент + водно . |
А с пелтие няма ли опасност от конденз според теб?
Изолацията на системата процесор охладител е най малкия проблем! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 21:43 Заглавие: |
|
|
С конденза около процесора знам как да се справя - лепвам един нагревател от огледало за кола (те са 12V около 5W) който ще е достатъчен, освен това ще оплътнявам със силикон. Сигурно ще слагам същото и от другата страна, ще водя като (или ако) направя охлаждащата система.
За материалите - имам един развален хладилник(от него ще използвам тръбичките), малък компресор за климатик 12V от кола, захранване
- едно 300W и едно 450W .
П.П. Айде мозъци, давайте акъл, няма начин в тов форум да няма поне един който да не се е занимавал с хладилници. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Zot Нов потребител

Регистриран на: 21 Яну 2005 Мнения: 46 Местожителство: nqkyde tam (VT)
|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 21:51 Заглавие: |
|
|
modsbg.com
В форума на тоя сайт се ровят няколко големи мозъка, освен всичкото останало ламеря, като мен.
Вероятно те ще могат да ти помогнат, или поне ще са много ентусиазирани от идеята ти.
http://modsbg.com/forum/index.php
Единственото място от което съм чувал за фреонови охлаждания е Списание Компютри. Ставаше дума за конкурс за overclock, в който участик с такова охлаждане заел второ място ( на първо бил пич с ВЪЗДУШНО!!!).. Както и да е , беше споменато и че таквоа охлаждане струвало една камара пари(забравих колко. но беше с ако не 3 , то поне 2 нули отзад))... ако успееш да си направиш домашно И БЕЗОПАСНО такова, направо ще къртиш мивки, лепиш плочки, адеш паркет и цепиш мрака с джобно фенерче  |
|
|
 |
sigkill Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 22:03 Заглавие: |
|
|
За материалите - имам един развален хладилник(от него ще използвам тръбичките), малък компресор за климатик 12V от кола, захранване
- едно 300W и едно 450W .
ами остава ти да си намериш малко луд хладилен техник - собственика на онзи компютър от конкурса не си го е направил сам охлаждането.
поне не се сещам иначе кой би ти сметнал всичко и заварил тръбичките , прецени колко фреон ще трябва и реализира всичко до край. |
|
|
 |
Гост
|
|
|
 |
|