| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 19:15 Заглавие: Каква смазка да ползвам за клемите на авто акумулатор? |
|
|
Здравейте,
От около два месеца забелязах, че ми се окислява минусовата клема на акумулатора. По-точно имаше натрупване на окис по скобата, на която са закачени кабелите на консуматорите. Нормално затегната беше, между оловото и нея няма окис, а само в/у нея и металният болт. Това ме притесни много. Помислих, че има изтичане на електролит, което значи само едно - над 100лв. назад. Почти 4 години не е имало никакви проблеми с акумулатора. Дори при -25 тази зима палеше от раз.
Почистих всичко, шкурка и напръсках с Контокс и нямаше проблеми до вчера. Забелязах, че се появява окис между стоманената глава на затягащият болт и медната скоба. На оловото няма нищо.
Та въпросът ми е каква проводяща смазка/грес да ползвам за защита на клемите и скобата и откъде в Бургас мога да си я купя? Едно време имах едни руски бели греси "Циатим 200", обаче някъде съм ги "подредил" и не мога да ги открия. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 19:18 Заглавие: Re: Каква смазка да ползвам за клемите на авто акумулатор? |
|
|
| Gena написа: | | ...каква проводяща смазка/грес да ползвам за защита на клемите и скобата.... | Защо ти е проводяща смазка? Всяка обикновенна грес ще свърши работа. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 19:34 Заглавие: |
|
|
Ползва се технически вазелин.
От уикипедията, че сега ще започнат коментари ----> Въпреки широко разпространените шеги на сексуална тематика, вазелинът изобщо не е подходящ за лубрикант. Гъстата и лепкава ципа, която образува, само затруднява провеждането на половия акт. Тя увеличава триенето и потиска нормалната секреция на влагалищните жлези.
Точно по тези причини е подходящ за клеми за акумулатор. Задържа водата далеч. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 19:53 Заглавие: |
|
|
Благодаря!
В понеделник ще потърся!
За съжаление това моето се оказа сулфатизация, бял налеп по клемите. Явно акумулатора си заминава.  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 19:55 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | ............................... |
Днес из София се шматкосваха бая разбирачи на тая тема  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 20:00 Заглавие: |
|
|
Нек се шматкат, бе. Секи нещо го кефи и ако не смита директно на другите, нека си го кефи. К'во ме боли кой какво правел в София?
Язе сум ут селу! Ако да ми се шматка у двору, бих му дал мотиката. Ама така ... нек си се шматкат. И они душа носат, завалишките. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 20:26 Заглавие: |
|
|
Е как кво ги боли?Аз като бях на курс преди месец в РОДИНА имаше едни такива,с ум се блъсках как да се кача на 16 етаж в стаята си!Ако те грабнат в асЕнсьора-кво праим?За 16 етажа ще те спаплачосат.А по стълбите толкова катерене си е цяло изпитание.За акумулатора-аз ползвам силиконова грес,но в твоят случай вероятно няма спасение.При новите технологии 4 години си е цяло постижение,така че не се отчайвай!Купувай акумулатор с три години гаранция,защото аз купих VARTA SILVER дрън-дрън,гаранция две години и след две години и месец започнаха проблемите.Добре,че пролетта дойде и сега съм рахат.Но наесен-нов!Това е. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 20:37 Заглавие: |
|
|
Все пак измери напрежението на клемите на акумулатора при
запален двигател и средни обороти.Ако всичко е нормално,мажи
с каквото мазно ти попадне,временно ще спаси положението.
Слушал съм за мазане с мед,поставяне на 5 ст. в процепа на клемата и....
С две думи имай предвид за зимата. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 20:39 Заглавие: |
|
|
Ти що си мислиш, че си им интересен??? Аз познавам гейове, даже съм пробвал да ги разпитвам за нещата от живота, които ги вълнуват. Е, вервай ми, т'ва дето тех ги вълнува мен ми е толко през куру, че нема накъде. Вероятно, и аз на тях съм им точно толкова интересен. Виж, лесбийките са яки парчета по принцип, ама те са затворено общество. Да ебат да ме вкарат там да ги възпитавам в "правилната" сензитивност... Ех, мечтиии .. като морето от бира.
За акумулаторите. Даже съм се интересувал как в Монбат са го направили ако е три години гаранцията да кара точно три години и един месец. Казаха, че това е ноу-хау и на това се крепи ефективността на завода им. Някога бяха с две години и пак караха един месец след изтичане на гаранционния срок. Поне едно 10 акумулатора съм наблюдавал с жив интерес и всичките се държаха еднакво. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 26, 2010 20:51 Заглавие: |
|
|
Ами това са върховите технологии!Всички отдавна разбраха че вечните неща са против конкретните интереси! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|