Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

свързване на аларма на кадет

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
пишман майстор
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 30, 2010 19:50    Заглавие: свързване на аларма на кадет Отговорете с цитат

Здравейте на всички.Реших да сложа аларма на колата,преди няколко месеца и се натъкнах на няколко проблема(за тях ще прочетете по-долу) и тъй като в опел -форума не ми отговориха,реших да пробвам тук.С цел да не си играя да пиша вс на ново дирктно ще копирам мненията от опел форума.Ако можете помагайте със съвети и напътствия Smile

ЕТО И САМАТА ТЕМА
Здравейте,колеги! Като новак във форума искам да се извиня ако има пусната такава тема,макар че до колкото потърсих не можах да намеря.Та да си дойдем на въпр,преди известно време ми падна 1 аларма - PILOT YT-A400 и си я взех доста изгодно,зарадвах се разбира се и си викам сега остава само да намеря някой,който да я сложи.Е да ама не,въртяха ме повече от 3 месеца,накрая ми писна(пък и на вс отгоре и колата ми разбиха през тва време) и реших сам да си я вържа.Гледам схемата,четох и в др форуми,защото има подобни теми точно за този тип аларма,ми нищо бог знае колко сложно си викам.

Моля ако имате някакви съвети относно спецификата на работата дайте съвет.И по -точно къде най-подходящото място за централната конзола/датчика (шок сензора не е отделно, а е вграден вътре) също в комплекта има и реле (на описанието пише "реле имобилизиране на двигателя") и се чудя тва нещо да го връзвам ли въобще или да карам без него,щото до колкото четох май може и без него.Също ако можете да дадете някой др съвет - заповядайте!

Eто и схемата -

http://img693.imageshack.us/img693/7097/picture100zu.jpg

така днеска я вързах тая аларма,но нещо не се получи
ето един др колега от др форум какво е писал за тази аларма

1 - (+) 12V /червен с предпазител сигурно е захранването на алармата 2 - бял-червен. изход за сирената + 12 V захранване на сирената
3 - виолетов - изход за 2-ри канал, и това май го знам за модул за управление на стъкла или нещо такова за това друг път ще питам ,
4 - оранжев с предпазител свързва се с габаритите или мигачите аз мисля да ползвам мигачите знам за диодите че трябва да се сложат ,
5- сив - би трябвало да е за релето с което се прекъсва запалването , няма даго свързвам ,
6 - розов - изход за 3-ти канал,
7 - черен маса на алармата може би ,
8- кафяв - за свързване с контактите на вратите минус 12V или маса замасяване на вратите при отваряне на вратите алармата да се включи така го разбирам ,
9 бял би трябвало също да е за контактите на вратите, но с + 12 волта няма да го ползвам защото мойте се по маса ,
10 - син за втори контакт на шофьорската врата ,при положение че искаш да използваш функцията против кражба мисля да не го свързвам, пък и не съм на ясно с това
11 - жълт - контакт , след завъртане на контактния ключ на този кабел трябва да има + 12волта това него знам дали трябва да го свързвам някъде
12 - син бял - заключено , за централното заключване,
13 - отключено за централното заключване

спазил съм вс както е описано с изключение на това че вързах и кабел
№9 и че каб №4 съм го сръзал директно към аварийките без да ползвам диоди и тн ,защото не към мигачите от 1 или др страна
но алармата не пр оработи - нито сирена почна да вие нито аварийките,само модула на алармата първоначално цъкаше(един такъв звук все 1 си всл мигач) давам му команда с дистанционното той спира отварям врата пак тръгва с това го изключвам вс си е нормално
пробвах с мултицета кабела който отива към сирената не показва нищо е по-точно по вр на цъкането покзваше волт и нещо
и сл това по едно време почна да цъка нон-стоп давам му команда с дистанционното не реагира,натискам копченцето,което за изключване (комутатора) пак не реагира,трябваше да ръзкача клемата на акумолатора и сл това да махна буксата от модула,за да спре

някой ако има някаква идея какъв може да е пробл,моля ПОМАГАЙТЕ!!! днес сутринта махнах кабел №9 и алармата(сирената)пропищя,до тук добре само,че проблема с изключването си остава.
Пищи нон-стоп,цъкам си дистанционното,нищо натискам копчето за програмиране,тва пак продължава,да не би да е от това ,че вчера въртях ей тва копче (Х) - нз за кво отгоре пише + и -,а и в упътването нищо не пише за него,ако някой има идея казвайте

http://img249.imageshack.us/img249/4696/dsc01494a.jpg

ПС ТЪЙ КАТО СЪМ МАЛКО БОС В ТЕЗИ НЕЩА,ЧУВСТВАЙТЕ СЕ СПОКОЙНО ДА ОБЯСНЯВАТЕ КАТО НА ИДИОТ Very Happy Rolling Eyes

Последната промяна е направена от пишман майстор на Сря Юни 30, 2010 20:11; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Interceptor
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас/Варна

МнениеПуснато на: Сря Юни 30, 2010 20:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Туй дето си въртял е за чувствителността. Ако си я увеличил много не се очудвай и на муха да се задейства
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
пишман майстор
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 30, 2010 20:27    Заглавие: Отговорете с цитат

предполагах,че има нещо общо с това Very Happy ,но лошото е,че и да го намалям до минимум пак цъка/пищи постоянно,а пък да не би да съм прецакал нещо... Question
Върнете се в началото
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Райково

МнениеПуснато на: Чет Юли 01, 2010 10:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен,спрямо това,което искаш,трябва да се ползват пинове N*1,2,4,7,8,11 за алармата.За централното-12 и 13,то е ясно.Отварял ли си блока на алармата и изходите 12 и 13 от релета ли са?Ако не,от къде?
Освен това пишеш:свързах това,свързах онова,ама не казваш къде или към какви проводници на колата.Опиши ги по цвят,моля,да се разбере дали са верните.
Подхода към мигачите не е най-лесния.Усложняваш си живота.
За самата аларма:разкачаш всичко и оставяш само захранването(1,+12V;7-минус,корпус,купе(което разбираш) или кафяв кабел) и сирена(2).След това пробваш блока реагира ли на команди от дистанционното?
Ако не,търсиш начин да си обучиш дистанционните.
На Opel,аларма се качва с поглед.

П.П.При пробите,тримерът(врътката) да е на минимум.
пишман майстор
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 01, 2010 11:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Именно накрая я пробвах така - само захранване,сирена е и вързана маса разбира се и тя постоянно пищеше и не реагираше на никакви комнади подадени от дистанционното,нито от комутатора (бутончето). За 12 и 13 извод не са от релета.12-тото е май от нещо като съпротивление или нещо такова -до него има означение R12,а на самия елемент пише 100,но това не знам дали е от значение -те с мн малки ~1,5мм на дължина,същото е и при пин13 само,надписа до елемнта е R11 и пак до него J1 - не съм много сигурен,но това явно са някакви резистрои щом е озаночено с R - e поне според мене де Rolling Eyes
Върнете се в началото
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Райково

МнениеПуснато на: Чет Юли 01, 2010 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

За ЦЗ ще са нужни релета.И 12 и 13 извод не излизат от където посочваш.И къде,какви проводници от инсталацията си свързал не казваш.
На първо място,даже,нямаш работещи дистанционни.И не пишеш търсил ли си начин да ги обучиш.
Имам най-доброто желание да помогна,ама как!? Confused
Съветвам те,приключвай с опитите и решението ти е тук.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети