| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nqkoi_Zabluden Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2010 19:14 Заглавие: Моля за помощ, търся DC електромотор |
|
|
Здравейте,
набързо искам да задам въпроса си и се надявам, че все някой би могъл да ми помогне...
Трябва да задвижа винтогаечна предавка (с двигателна шпилка). Предавката не е натоварена с каквото и да е ( което не предполага изчисления от моя страна).
Трябва ми постояннотоково електромоторче, което естествено ще е преоразмерено.
Изискванията са ми да е колкото възможно по-малко на дължина и по възможност външния диаметър да доближава 100мм.
Оборотите не са ми важни, защото ще ги контролирам с PWM управление 30А ограничение (като цяло ми трябват "малки" обороти 200об/мин).
Като цяло въпроса ми е от къде мога да закупя подобно нещо?
Доста подходящи са някой електромотрчета от перки на автомобили, но цената им е над 100лв. а оборотите космически.
Ако някой от вас може да ми предложи подобно нещо също съм съгласен, макар че искам електромотора да е стандартизиран, в смисъл да мога да взема повече бройки с един и същ размер. Благодаря предварително много.
Черпя бира всеки който може да помогне по някакъв начин (когато мога).
Хиляди благодарности, надявам се да бъда разбран...
Ако може напишете телефони, улици, адреси и каквото и да е, само и само да го намеря бързо
Ако някой има конкретно частно предложение може да ми се обади на тел. 0897 549609
От София и Пловдив съм и се предполага, че мога да обикалям по магазините в тези градове!
Благодаря за обърнатото внимание! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2010 19:55 Заглавие: |
|
|
Каква е целта на занятието? Врата ли ще отваря или какво? Изисквания за мощност/сила? Двигател за сателитна антена ще върши ли работа ( с предавките и изключвателите е )? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Nqkoi_Zabluden Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2010 20:18 Заглавие: |
|
|
идеята е за електромеханичен болард. Гайката ще издига цилндър който е с диаметър 96мм и тежи около 3кг. Съпротивленията изцяло ще зависят от стругара и технологията. Трябва задвижването да може да се осъществи чрез акумулатор, затова двигателчето трябва да е на 12V. Двигателя за сътелитната чиния на 12v ли е?
Преценката ще е когато се пробва, но трябва да го имам за да проектирам, затова бързам...
Ако някой има нещо може да го погледна...
Мерси за отзоваването... |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2010 20:21 Заглавие: .. |
|
|
| Двигател от чистачките на автомобил , нещо от соц. моделите - яко и надеждно и не се нуждае от кой знае каква поддръжка . Направо с редуктора ,тъкмо търсиш и малко обороти . |
|
|
 |
capitani Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2010 22:05 Заглавие: |
|
|
| Nqkoi_Zabluden написа: | Двигателя за сътелитната чиния на 12v ли е?
|
Не на 36V е. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2010 22:34 Заглавие: |
|
|
| Абе и на 12 върти . |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2010 22:49 Заглавие: |
|
|
| Мотор за 36V/xxW си е мотор за 36волта/ххВата ! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2010 6:28 Заглавие: |
|
|
| Емооме ,както винаги коментираш ,но си спести труда ,тези мотори си въртят добре и на 12 волта ,повярвай ми ,нагледал съм се на най различни модели позиционери ,освен това има и т.н . DiseqC мотори ,които се захранват от напрежението на конвертора 14/18 V . А мощността им ,особено с червячната предавка в случая ще е предостатъчна ! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2010 7:29 Заглавие: |
|
|
От кухи спорове и постове -файда никаква!
| написа: | | Абе и на 12 върти . |
Мож и на 5 да върти, на празен ход.
Ама защо в последствие трябва да си задавам въпроси защо е спряло да се движи в един момент, па било то и през червячна предавка  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2010 16:06 Заглавие: |
|
|
Искаш ли да дойдеш да ти пусна един на 12V ,пък ти го спри с ръка . Философиите ти в темите, където не съм наясно с всичко ,не им обръщам внимание ,но да си във всяко гърне мерудия ,даже и там където не си наясно с нещата вече прелива чашата . | Цитат: | | Ама защо в последствие трябва да си задавам въпроси защо е спряло да се движи в един момент, па било то и през червячна предавка |
Още повече ,че не на теб се предлага това решение ,защо ти ще си задаваш въпроси ? Айде поспри се малко ! |
|
|
 |
|