Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Стригачка за овце

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Съб Май 14, 2005 17:44    Заглавие: Стригачка за овце Отговорете с цитат

Има едни руски машинки за стрижене на овце - двигателчето им е трифазно 36волта 180херца Някога в Русе са правили захранващи блокове за такива машинки - мощен трансформатор мтого TTL схеми мощни транзистори и т.н. Интересува ме такъв работещ блок за закупуване Може и да не е точно тази конструкция но трябва да върши същата работа Трябва ми в рамките на около месец - може и да се направи но не мисля че за толкова време мога да съчиня и пусна добре работеща конструкция Приемам всякакви реално осъществими и не безумно скъпи идеи
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 11:29    Заглавие: Отговорете с цитат

а 36В/180Hz синусоидални ли трябва да бъдат?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
badganaka
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 16:51    Заглавие: Re: Стригачка за овце Отговорете с цитат

AA написа:
Има едни руски машинки за стрижене на овце - двигателчето им е трифазно 36волта 180херца Някога в Русе са правили захранващи блокове за такива машинки - мощен трансформатор мтого TTL схеми мощни транзистори и т.н. Интересува ме такъв работещ блок за закупуване Може и да не е точно тази конструкция но трябва да върши същата работа Трябва ми в рамките на около месец - може и да се направи но не мисля че за толкова време мога да съчиня и пусна добре работеща конструкция Приемам всякакви реално осъществими и не безумно скъпи идеи

Що не провериш в Русе дали има?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 17:21    Заглавие: Отговорете с цитат

AA имаше подобна тема
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=4747&highlight=%EE%E2%F6%E5&topicshow=Нуждая%20се%20от%20захранване%203~36V,%20200Hz,%20200W

Не че ще ти е много от полза, но може да се опиташ да се свържеш с питащия там - дали и как е решил проблема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
badganaka
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Нед Май 15, 2005 22:02    Заглавие: Re: Стригачка за овце Отговорете с цитат

AA написа:

Ако си прочел в другата етма,пише,че няма смисъл да се прави нещо
такова щото е прекалено скъпо и сложно.....
По-добре е да си намериш подобен монофазен двигател...... Laughing Laughing
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Май 17, 2005 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Тъй като това не е машина от медицинска апаратура и предполагам там където работи,няма скъпи навигационни уреди да им пречи,може да се направи съвсем просто с три по мощни транзистора и малко логика,която да генерира три импулса дефазирани на 120 градуса и приблизителната честота,дори и да не е същата,не вярвам че е фатално и един изправител на 36 волта,разбира се с нужната мощност.Да не говорим,че на пазара има маса специализирани чипове за управление на стъпкови и трифазни мотори....
http://www.piclist.com/techref/microchip/a2d-step-rw.htm
http://www.geocities.com/ResearchTriangle/Lab/6584/motor_page.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети