Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

19" LG FLATRON ez T910BU - свива картината по вертикала

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vmax
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 12, 2010 12:35    Заглавие: 19" LG FLATRON ez T910BU - свива картината по вертикала Отговорете с цитат

Здравейте, надявам се да можете да ми помогнете с някакви съвети за ремонта му. Монитора е LG FLATRON ez T910BU. Симптомите са, че на случаен принцип, без значение дали е загрял или не, се появява едно трептене ( бързо свиване и разширяване на картината с от 1 до 3 мм) в долният и горният край на картината. Нямам никакъв опит и почти никакви знания в областта, но от това което прерових из нета, оставам с впечатление, че проблема се дължи на някой поизсъхнал кондензатор. Ако наитина само това е проблема бих могъл и сам да си го отремонтирам, стига с ваша помощ да успея да се ориентирам къде да търся виновника Smile
Качил съм и service manual-а му, ако на някой може да му е от полза -> http://dox.bg/files/dw?a=cc4bd9b45d

Наистина не намирам причината поради която темата ми се озова тук Sad Ако първоначалното заглавие е било непълно и твърде общо, то нарочно го написах такова, именно защото проблема според мен си е често срещан и не е конкретно обвързан с даденият модел.
Ако все пак темата ми се върне в правилният раздел, последните два абзаца може да бъдат изтрити.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Юли 12, 2010 13:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е ли по-просто в сервиз? Все пак има доста опасни за живота напрежения.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 12, 2010 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако беше погледнал стикнатата тема в раздела щеше да разбереш и защо темата ти е тук.
Вероятно така като гледам дори и не е свален капака на монитора.Прегледай монтажа,пусни осцилоскопа и мултицета,поизмери нещо Arrow пък тогава ще те "насочват" Exclamation
Аман от хора дето знаят само думичката "ДАЙ",ама ги мързи да си мръднат пръстчето да си помогнат първо мъничко сами.
Ама по възможност да се даде точния номер на "поизсъхналия кондензатор",да се смени и всичко да е ОК.То така става тая работа.Имаше едно радиоестезично махало на Коцев дето мереше кръвно с него и с него щях да ти го кажа кое точно да смениш,ама мишките му прегризали канапа.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vmax
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 12, 2010 13:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Сервиз едва ли ще види, понеже проблема не е толкова сериозен и на практика монитора и така може да се ползва, но просто е дразнещо това трептене, което се появява от време на време. Освен това тежи доста и разкарването му по сервизи не ме радва много като опция. Другата причина е , че съвсем скоро ще бъде заменен от някой LCD и да давам 20-30 лева за ремонта му при положение, че след месец вече няма да се ползва също не ми се вижда оправдано.
Напълно съм наясно с рисковете за живота, които може да ти предложи един монитор Smile Именно затова нямам намерение и да ръчкам нещо по него, когато е под напрежение. Но примерно ако проблема е вседствие на някой позасъхнал кондензатор, без никакви проблеми бих могъл да си го заменя и сам, стига да го знам кой е. Пък и не е като да не съм го отварял вече Smile Преди годинка имаше проблеми с цветоподаването, но тогава за щастие проблема се оказа само лошо контактуване на буксата на сигналният кабел. И за 10 мин си спестих мъкненето му по сервизи, няколко дневното седене без монитор и няколкото лева за ремонт. Сега подозирам, че проблема му пак няма да е много сериозен, но не бих могъл да се справя с него без вашата помощ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 12, 2010 14:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами като знаеш че "не е сериозен проблема"-е па намери си го какъв е проблема и кой е въпросния "поизсъхнал кондензатор".
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети