|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nerazzurri1908 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 22:08 Заглавие: схема за безжична система за повикване на сервитьори |
|
|
здравейте, не съм сигурен как се казва това, което го искам, но е нещо от сорта, като система за известяване.
благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 22:15 Заглавие: |
|
|
Да не е румсървиз нещо?... Иначе тия сервитьори - как така все ги няма ?!...  _________________ ................................................................
Не можеш два пъти да нагазиш в една и
съща река!... |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 22:32 Заглавие: |
|
|
| Явно нещо като бутон на всяка маса и при бармана табло, на което се изобразява от коя маса има повикване. Понякога и аз съм си мислил защо не въведат нещо подобно. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Юли 21, 2010 22:40 Заглавие: |
|
|
Ами то на някой места го има дори с телефон.. . Ама защо пък да е безжично?? Ако толкова държи... от безжичните домашни звънци ама по читавите с кодировка.. и просто приемниците се правят в една обща кутиика и се номерират за масите. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
nerazzurri1908 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 5:47 Заглавие: |
|
|
да нещо такова - на всяка маса бутон и зад бара или в кухнята табло/дисплей да се знае коя маса "реве". а безжично просто, за да няма кабели по масите  |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 9:12 Заглавие: |
|
|
в ресторанта на Датекс - сградата на цариградско шосе до бриколажа има такава система.
Да речем цена за предавател около 80 лв.
Цена за таблото около 500 лв. _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 14:48 Заглавие: |
|
|
С това би трябвало да стане. Ама се губи психологическия момент. Не, че и мен не ме дразнят сервитьорите, дето тябва да ги издирваш, ама си мисля, че е тъпо. Пък и как ще си изкарат бакшиша? По-добре да се направи като в някои японски "ресторанти": седиш си, а пред теб минава "поточна" линия на която са наредени манджите и си вземаш 'квот ти кефне. Няма сервитьор - няма проблем  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 16:37 Заглавие: |
|
|
Чей браточка, че тука едни цени потекоха, си иба мамата. Нема ли ги закриват и да мирясват. Ама това беше лиричното отклонение.
Значи, прави се по следния начин. Поне така е измислено в цял свят и си работи. При положение, че имаш визуален контакт с клиента, достатъчно е той да натисне бутонче, над масичката да светне лампичка и да остане да свети, докато някой сервитьор не се яви. Гасенето може да е с някакво "жетонче" като тези за входните врати по блоковете. Вече, ако нямаш визуален контакт се прави с табло, ама пак е на сектори. Може и както казаха със звънци от по левче. Само един приемник и лека преработка в предаващата част да има и крушчица да индикира пожелалия ... абе сякак става.
И за това да ти висне сервитьор... Аз пък примерно искам сервитьорът да ме посрещне на входа, да ме заведе до масата, да ми даде меню и да се маха. Като ми потрябва, ще го викна. Иначе ми е натрапване. Виж, ако е по един капут на маса или две, то тогава искам да ми седи диван чапраз в междумасието и да следи с поглед всяко мое движение. Може и с предан поглед. Ама да ми обикаля да ми пипа чашите и да ми се мазни дали не съм искал още нещо ... от го не заеба? Ако си имам да си говоря с човек, може и по една вода от чешмата да пием и да си отседим два часа. Ша да търпи. Ако да иска да е ставал богат, програмист да е станал. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 21:04 Заглавие: |
|
|
off// "Може и с предан поглед"...
"Бай" Ваклине! - приятелю!
Един сервитьор / нека да е сервитьорка /, гледа с предан поглед само когато:
- Не "консумираш" чиста водица /още планинска/, та даже и налята от собствения ресурс на заведението.
- Не гледаш продължително / и тъпо/ в менюто, от което личи, че си пред заплата. /Ако си местния баровец там - даже меню не ти требе./
- Ако не подхвърлиш - ей така, пътьом - дали пък милата, и добре изглеждаща /това и го казваш, без заобикалки и по възможност с най - влажния поглед, на който си способен в момента/ севитьорка, не би поела риска да пийне едно?! - от "онова" там, любимото и, което обикновено се оказва на цената на цялата ваша сметка/ барабар с вечерята/.
- Ако си зле избръснат, и леко запотен /въпреки жегата/ - не е добре, макар, че не е фатално за изграждането на една продуктивна, и приятна връзка м/у вас - т.е. ти подхвърляш небрежно бакшишите, а тя все по - предано те гледа... Важното е да не си правиш илюзий, че вечерта / с нея/ ще продължи и при други обстоятелства / тя, обикновено, в момента е силно влюбена в някого, но това не си ти/. Тя е влюбена само в част от теб - парите ти за вечерта... Това между другото... _________________ ................................................................
Не можеш два пъти да нагазиш в една и
съща река!... |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 9:02 Заглавие: |
|
|
това е оферта за реална система- радио-бутоните са зигбии за да може да се детектират повече от един натиснати по едно и също време.
Офертата не важи за:
- квартална кръчма с по-малко от 2 сервитьори;
- посетителите са редовни всеки ден и по час;
- поръчките им са едни и същи;
- сервитьора е запознат с цялата биография на посетителите си;
и т.н........................................................
Само за пример в този "ресторант"- закусвалня има повече от 5 сервитъора и само за обяд през делничен ден минават повече от 200 човека като масите са над 20 и са на 2 етажа. _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|