| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ne6toto Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 23:54 Заглавие: Удължаване на тръбен път на климатик. |
|
|
| Здравейте.Моля за помощ посветените в климатичната техника.Възможно ли е да се удължи вече монтирания тръбен път на климатика.Предстои ми преместване на външното тяло но не искам да местя вътрешното (нови дупки,прахоляк...),та възможни ли е и дали е много скъпо.Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 0:03 Заглавие: Re: Удължаване на тръбен път на климатик. |
|
|
Възможно е! Но си има и ограничения.... попринцип до колкото знам не е добре да е над 3-4м. Тъй като е свързано с повече "газ" и от там по-голямо натоварване на компресора. Дали е скъпо незнам но скоро ще разбера тъй като и аз мисля да правя подобна щуротия.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 5:50 Заглавие: |
|
|
| Има два варианта Нов пакет тръби кабел и дренаж Втория да се заварят с оксижена към сегашния пакет колкото трябва Зависи какво разбираш под скъпо Демонтаж монтаж външно тяло при мен е 80лв Цена на метър пакет 20-30лв (зависи от вида на тръбите)Ако общата дължина е 7-8 метра не се налага допълване със фреон Това за допълването го пише в монтажния мануел на всеки климатик до колко метра колко фреон се добавя |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 14:02 Заглавие: |
|
|
Колега fishev,
Мога ли да попитам нещо?
Когато ни преместваха офиса, се наложи монтаж и демонтаж на сплит системите. Попитах специалистите от фирмата за оптималната дължина на тръбния път и ми казаха дължина от 2,5м до указаната в User Manual. Има ли някакво ограничение за минималната дължина? Примерно двете тела да са на една стена от двете й страни (1м)?
Последната промяна е направена от Gena на Пет Юли 23, 2010 17:37; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 17:06 Заглавие: |
|
|
| Колкото са по-дълги , толкова загубите от топлообмен с тръбите ще са по-големи - един от проблемите . Също така по-дългите тръби ще имат по-голямо хидравлично съпротивление . |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 17:43 Заглавие: |
|
|
Благодаря!
Напълно логично е да е така и според мен.
Обаче щом поисках да са гръб в гръб двете тела ми отказаха под предтекст, че не било правилно това??? Разлика в начина/трудността на монтаж няма...
Една фирма извърши монтажа, сега друга ги обслужва и те ми казаха за 2,5м минимална дължина на тръбния път 2,5м. Става въпрос за таванно-подово тяло, монтирано на около 300мм от пода. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 22:08 Заглавие: |
|
|
| Гена някой фирми производители на климатици препоръчват и минимална дължина Ако е много къс тръбния път се получава един неприятен шум като клокочене или бълбукане тн шум от преливането на фреонаТова дразни особено ако спиш при климатика Рядко има монтажи където е метър пакета Масово са между 2и3 метра Днес си направих труда да отворя кашона на една Мидеа 9-ка Погледнах монтажния мануал Там пише до 5 м без допълванеМаксимална дължина на тръбния път 10 м като се добавя по 30гр фреон на метър над 5 метра Надявам се да съм бил полезен |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 24, 2010 17:51 Заглавие: |
|
|
Благодаря за поясненията!
Мисля да слагам клима (ако стигнат парите) точно в стаи, където се спи, и ще се съобразя с минималната дължина.
Голяма ли е разликата в цената между климатик с обикновено вътрешно тяло за стенен монтаж и такъв с таванно? В службата, а и в доста хотели почти всички са таванно-подови. Според мен по-малко място заемат, а и ми се струва, че при правилен избор параметрите на климатика не правят такова голямо завихряне на въздуха в помещението. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2010 7:06 Заглавие: |
|
|
| Гена подово таванните са по скъпи Пример при 35ца на Даикин разликата в цената е около 400лв Не всички фирми ги произвеждат Таванно подовия се ползва когато няма място за стандартен климатик или клиента има претенции за такъв тип тяло за да се монтира под прозореца на мястотото на радиатора Ти решаваш какъв тип тяло да избереш и съответната марка и модел |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 25, 2010 18:35 Заглавие: |
|
|
Благодаря отново!
Вчера се разрових в нета и видях, че става въпрос за по-големи капацитети. Мен ме устройва 12-ка, но дори и да намеря такава конфигурация, ще е по-скъпа от моите възможности. |
|
|
 |
|