Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Няколко въпроса за алармена система Spectra 1727

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pif4o77
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 29, 2010 8:08    Заглавие: Няколко въпроса за алармена система Spectra 1727 Отговорете с цитат

Здравейте на всички, имам въпросната системка монтирана е преди около 4 години и работи безпроблемно. Сега обаче се появиха още две точки за охрана. Една стая и още една врата която реално почти никога не се ползва но е хубаво да е охранена че има достъп до нея от друг вход на сградата. Понеже алармата има възможност да охранява само 4 зони + 1 врата (ако не греша) и всички те са заети, дали за тази допълнителна точка ( стая ) мога да вържа един датчик последователно на датчика които е в съседната стая и така двата датчика да работят едновремено на една зона. Ако това не може да стаен, виждам на платката че има една зона FIRE която предполагам е за защита на кабелажа от прерязване, тя не се ползва, мога ли на неино място да вържа този датчик? или ако не датчик поне магнитното ключе за охрана на втората ( тази врата ще се задеиства без време за изчакване за влизане или излизане)
И последно питане Smile в ръководството за употреба пише че алармата може да се активира само с задържане на бутона ENTER за 2 сек, но при мен това не с получава, след още малко четене разбрах че за да работи тази функция тя трябвало да се активира от монтажника, някои да знае начина на активиране на тази функция ?
Също така ще съм благодарен и на една схема за монтаж на тази аларма да си имам и да си гледам по нея ако нещо се наложи Smile
Благодаря ви предварително за отделеното време.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 29, 2010 10:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш да вържеш колкото датчика искаш последователно. Просто ще ти бъде трудно да разграничиш от къде е била задействана системата.

Описания и ръководства на български и английски - http://sasingenering.com/download/DOC/Paradox/
pif4o77
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 29, 2010 10:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Златен си колега Smile много ми помогна с ръководствата, а за последоватеното връзване, ясно че няма да мога да определя коя зона се е активирала ама да се надяваме да не се стига до активации Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети