Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся сервиз с модерна станция за BGA-монтаж

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
danivox
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Нед Юли 25, 2010 14:31    Заглавие: Търся сервиз с модерна станция за BGA-монтаж Отговорете с цитат

Търся сервиз, който разполага със скъпа модерна компютърна станция за BGA монтаж за ребалинг на чип от рядка и скъпа дънна платка.
До колкото прочетох ми трябва лазерно позициониране за точен монтаж на чипа. Ако все пак някой може да го направи и без толкова скъпа машина ще се радвам. Пробвах с инфраред духалка и на ръка, не става.
484 крака са твърде много.
Предложих на един сервиз за компютри с голяма реклама да купя матрицата и да избере станция която да купя и да му занеса , да си платя за да направи монтажа с моята техника, а той почна да ми обяснява, колко велик майстор е. И също така да не го занимавам, защото докато се научел да работи с лазерна станция за BGA, нямало кой да сменя надути кондензатори по дъната Smile
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Юли 28, 2010 0:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Е ти цяла станция мож си купи и сичко, само няма кой да работи с нея ли ? Rolling Eyes
Аз тука имам отвертки поялници уреди измервателни. Предлагах на една фирма да ми запоят едни платки. Имам и нива. Даже и лопати имам, айде кандидати на лопатата ! Аз ще купя още лопати ако трябва. Кандидати да има !
И какво пък е туй златно дъно, че по-скъпо ли е от машината за BGA дори... Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Сря Юли 28, 2010 8:23    Заглавие: ре: Отговорете с цитат

Еий, браво. А пари за тази станция имаш ли http://www.bga-smt.com/enProductView.aspx?ProductId=240 ? Laughing Ето ти техниката ....... Laughing

http://www.bga-smt.com/Enproductlist.aspx?id=101
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 28, 2010 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

брей туй трябва да е от някой супер компютър, щото такива станции са десетки хиляди ойро Smile))))))
На ръка едва ли ще стане въпреки че едно време по GSMите го правихме, все пак от любопитство колко скъпо и рядко е дъното
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Сря Юли 28, 2010 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

От космическа совалка на NASA вероятно е
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети