Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Климатици (toshiba) и отдаличено управление

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Сря Юли 28, 2010 17:22    Заглавие: Климатици (toshiba) и отдаличено управление Отговорете с цитат

Здравейте,

Ситуацията е следната ... Помещение, в което има два климатика (Вътрешните тела са RAV-SM1102CT-E) и с 2 дистанционни управления RBC-AM31E.
Идеята ми е да мога отдаличено да виждам статуса на климатика дали е включен или не и съответно да го включвам и изключвам.
Знам, че може да се направи по дървения начин ( Примерно да следя дали светодиода на дистанционното свети или не)... Но само това ...
Не мога да видя текущите настройки (температура, топло, студено)....
До колкото четох Toshiba си предлагат разни модули ...
Примерно RBC-WP1-PE, които е на PCI шината и от там се връзва към някакъв TCB-IFLN640TLE (The Lon works gateway) и вече към климатиците ...
Това решение, което описах горе е на много висока цена .... По мои сметки около 12000лв ...
И въпроса ми е дали има по-евтино решение ...
Ако някои знае по какъв протокол си говорят климатика и дистанционното, защото реално е само по 2 кабела (прилича на RS-485)
От прочетеното разбрах, че този TCB-IFLN640TLE ( преобразува от протокола на тошиба към LonWorks ) и съответно след това може да се сложи друг конвертор от LonWorks към rs-232 примерно.
Но, ако има някакво конверторче директно от 2те шини за данни, които са вързани към дистанцинното и да се преобразува към rs-232 примерно Smile
Цялото това нещо го искам, защото помещението, в които работят винаги трябва да хладно (18 градуса), но имаме моменти в които се получава така, че те не искат да тръгнат отново ( Настроем им е автоматичния рестарт). В някои от случайте не тръгват, защото (както ми обясниха от Toshiba) ако напрежението не е във граници те имат защита и съответно не се включват.
И така...
Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети