| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Юли 31, 2010 11:54 Заглавие: Лампа на мястото на дросел при луминисцентно осветление |
|
|
Преди доста години случайно видях такова решение на мястото на дросела - 60W 220V лампа. При 40W "пура". Иначе останалото от схемата си беше класиката със стартера. На едно място бях го правил така и до момента не са се оплакали... Някой от вас ползва ли този начин и какво мисли? Просто ми е писнало от тия дросели напоследък много ядове имам с тях от какво ли не естество. А за електронните който ги продават по магазините за момента се въздържам ... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Юли 31, 2010 14:04 Заглавие: |
|
|
Аз съм го пробвал. Намерих една статия във вестник "направи си сам" или нещо подобно. Иначе пишеше че трябва да се постави лента от станиол около лампата по дължина за да помогне за запалването. По принцип дросела се използва не само за ограничаване на тока а и в момента на запалването повишава напрежението от прецъкването на стартера.  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Юли 31, 2010 14:45 Заглавие: |
|
|
При мен палеше и без лента ама явно работи на магия  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Юли 31, 2010 15:37 Заглавие: |
|
|
| Така е даже ако не е запалила още като я буташ присветва леко. Даже сега се сетих че имаше и друг момент. Бяха сложили бутон вемсто стартер и друг който е нормално затворен последователно за да се изключва. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Юли 31, 2010 16:25 Заглавие: |
|
|
Ква е таа система, бре?!  _________________ ................................................................
Не можеш два пъти да нагазиш в една и
съща река!... |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 31, 2010 16:57 Заглавие: |
|
|
| Никой не се сети обаче, че на подгрята лампа стартер не и трябва.И без краен излключвател ме мож я угаси. А с лампа вместо дросел (особено някой "по-издухан екземпляр) как ли ще стартира в студените дни? |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
|
|
 |
|