Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Система за одалечен контрол

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Навитака
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Юни 01, 2005 17:00    Заглавие: Система за одалечен контрол Отговорете с цитат

Пратете схема за отдалечен контрол на два независими мотора единия да се върти в 2-те посоки.Аз имам ама не знам зали ще стане нещо ако ги зглобя така ако може пратете такава дето е сигурно че ще проработи
ето ги мойте схеми

Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 01, 2005 18:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази схема е на едноканално управление, т. е. релето илище бъде включено при излъчване на сигнал, или изключено - при липса на сигнал. Така няма да можеш да изпълниш това, което желаеш. Трябва ти схема за многоканално управление, но тя ще е доста по-сложна. В момента не се сещам къде може да се намери, но съм виждал някъде из архивите си четириканално управление, което е идеално за твоя случай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ludiagsm
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юни 01, 2005 23:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Radko написа:
Тази схема е на едноканално управление, т. е. релето илище бъде включено при излъчване на сигнал, или изключено - при липса на сигнал. Така няма да можеш да изпълниш това, което желаеш. Трябва ти схема за многоканално управление, но тя ще е доста по-сложна. В момента не се сещам къде може да се намери, но съм виждал някъде из архивите си четириканално управление, което е идеално за твоя случай.

в Конрад продават за 18лв дистанционно като за автоаларма а приемника е платка с реленце натиска6 дистанционното и цък релето на приемника сработва Smile
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Юни 01, 2005 23:49    Заглавие: Отговорете с цитат

купуваш си една китайска количка с дистанционно управлвние -и ето ти го контрола-а ако и пък е от оонези дето завиват още по добре Wink Idea
Навитака
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Юни 02, 2005 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
купуваш си една китайска количка с дистанционно управлвние -и ето ти го контрола-а ако и пък е от оонези дето завиват още по добре Wink Idea

Хубууу ше купя ама ми тряя обхват 200-300 метра чи ако може и повече
electronics
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас /Варна

МнениеПуснато на: Чет Юни 02, 2005 17:30    Заглавие: Отговорете с цитат

е хееееее Laughing
кви 200 - 300 метра
ти няма да можеш да я виждаш добре и да осъщестяваш прецизен контрол
не смятам че ти е необходим толкова голям обхват

http://drmelectronics.hit.bg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 02, 2005 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Посочената в началото схема действа на около 10 - 15 м, на времето се продаваха такива руски радиоуправления, и пряко сили съм постигал до 50 м с много голяма антена.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети