| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2010 23:31 Заглавие: Funai TV-2100T MK8 не сменя каналите |
|
|
| Здравейте,да започна от проблема,изключваше защитата,но след като махнах телетекста се оправи но не сменя каналите-номера на канала се сменя,но не и самия канал.Смених дъмпа на паметта,и самата памет-без промяна.На 5кр.на паметта има импулси при натискане на бутон за смяна на канал,но на 6 няма нищо, и е с ниско ниво.Та въпроса ми е възможно ли е самата шина към паметта да е шунтирана някаде,или телетекста има нещо общо?Или да търся процесор, който е TMP47c634-R584,а паметта е 24LC01 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2010 7:19 Заглавие: Re: Funai TV-2100T MK8 не сменя каналите |
|
|
| emilm написа: | | ...но на 6 няма нищо, и е с ниско ниво.... |
Лошо.
Разкачваш и гледаш защо.
(Нивото трябва да е визоко и при комуникация - импулси към маса). |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2010 8:05 Заглавие: |
|
|
| Да не си си направил фал като махаш телетекста, че квадратната шина би трябвало да ходи и там. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2010 8:36 Заглавие: |
|
|
И като махнахте телетекста сложихте ли мосче за видео сигнала?Въобще защо не върнете телетекста и не смените 5волтовия стабилизатор,който го храни? _________________ Димитър |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2010 8:42 Заглавие: re: |
|
|
А може ли телевизора да се настройва? Варикапното мени ли се? Да не е постоянно? Имаше на МК7 един SMD резистор от краче на процесора за регулиране на варикапното - като се отлепи не се променя варикапното и чудесно се вижда само първата програма на обхвата. Тунера си е аналогов. Съвсем обикновен.
На ценера за 33-те волта колко волта има? |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2010 15:09 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за закъснението
Значи ниското ниво не е очно 0v,a e 0,8v което ме навява на мисълта че самият извод не е на късо.Мостче на телетекста съм сложил,а стабилизатора ще го сменя веднага .И на"Todorov" да отговоря-да,настройва се нормално,при автоматична настройка преминава през всички програми,затова и варикапното не съм го мерил.
п.п Смених стабилизатора за телетекста,и се включи нормално с него.Беше изгорял и Q126 смених и него но нивото на 6 кр.на паметта остана ниско.Откачих и 41кр. на процесора и високото ниво се възстанови,явно проблема идва от самия процесор |
|
|
 |
|