| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
niky_ecc Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 13, 2010 16:56 Заглавие: Домашен театър SAMSUNG HT-DM 155 - protect |
|
|
Привет на всички! Първоначално апарата не се включваше. При проверката установих че е повреден транзистора който управлява релето за включване в захранващия блок. Подмених го и апарата започна да включва но след поздрава изписва "протект" и се изключва. Проверих за напрежения на изходите-няма! От постовете във форума прочетох и за липсващи напрежения от захранването- няма такива.По схемата на HT-DL100 която е почти еднаква с DM155 проследих веригата на протекта и стигнах до Q12 R2003 който е един "модерен" транзистор.Беше повреден а и около него също един чип транзистор Q14 Подмених ги /модерния с обикновен / но така си и остана надписа протект на дисплея. Въпроса ми е как мога да излъжа процесора за да не включва протект. Оставих входа му свободен -нищо замасих го -пак нищо. дали да не му подам едно 12 волта защото като гледам този "модерния" точно това прави но незнам дали като има проблем или като няма _________________ Това информацията е голяма работа! УБЕДЕН СЪМ!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 13, 2010 22:46 Заглавие: |
|
|
| А този надпис да не би да ти подсказва,че имаш проблем с крайното стъпало? Него провери ли го как е? |
|
|
 |
niky_ecc Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 15, 2010 15:11 Заглавие: |
|
|
Както казах мерих само за постоянни напрежения на изходите. Усилвателите са SLA6101 и за тях не намерих нищо като данни. Аз почти съм убеден че проблема е в самата схема за защита затова и искам да я излъжа. _________________ Това информацията е голяма работа! УБЕДЕН СЪМ!!! |
|
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2010 11:36 Заглавие: |
|
|
| А аз си мисля,че не е добра идеята да елиминираш защитата,защото след време може да се случи по-голяма беда.И за да си сигурен,че самата схема на защитата ти прави проблеми,ще трябва да въстановиш всички елементи в оригиналния им вид и да провериш вторичните напрежения как се държат.Не вярвам защитата да се включи просто ей така... |
|
|
 |
pepimaistora Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2010 12:37 Заглавие: |
|
|
Колега сигурен ли си , че това са стъпалата защото аз намерих като инфо само това.
SLA6101 Transistor (Array) Discontinued. _________________ Умният човек не казва и половината от това , което знае докато глупавия не разбира и половината от това , което казва.Лао Дзъ
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2010 13:28 Заглавие: |
|
|
| pepimaistora написа: | | SLA6101 Transistor (Array) Discontinued. |
Защо така, Майсторе?
dm155 |
|
|
 |
niky_ecc Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2010 15:56 Заглавие: |
|
|
Вчера клиента ми каза че апарата е поразен от мълния което ме навява на мисълта че всичко е възможно да бъде повредено. А за възможните последствия от елиминиране на защитата- то така или иначе се исползва само за усилвател може и да го прежалят. А стъпалата са си точно тези - SLA6101 _________________ Това информацията е голяма работа! УБЕДЕН СЪМ!!! |
|
|
 |
|