|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rd128 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2010 15:34 Заглавие: TV PHILIPS 288372SB/02R шаси GR2.2AA проблем със захранва |
|
|
Здравейте, ТV-то беше при мен преди няколко дни. Беше дефектирал транзистора в захранването 7625, и седем електролитни кондензатори по цялото шаси бяха протекли. След почистване и замяна на кондензаторите и смяна на транзистора в захранването с FN651 (старият също не беше оригиналният BUT12A) ТV-то заработи нормално.
Тествах го няколко часа, транзисторът в захранването загряваше нормално. Днес ТV-то се върна отново с дефектирал транзистор, както и първият пробит преход база-колектор (19,5ома в двете посоки) и прекъснат ваза-емитер. Ще сменя всички диоди в топлата част, въпросът ми е може ли и оптрона да ми прави номера, той е малко по особен CNR50. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2010 16:02 Заглавие: |
|
|
Направо си го сменяй оптрона.Има го по магазините,имам и при мене на склад.
И транзистор си слагай оригиналния и да е читав. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|