Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Някой знае ли къде е чипът на задграничните паспорти?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2010 21:00    Заглавие: Някой знае ли къде е чипът на задграничните паспорти? Отговорете с цитат

Някой знае ли къде е чипът на задграничните паспорти? Щото ми стана интересно, прощудирах го целия ... и ше требе да е некой мноооого малък чип.

От контекста на тазиhttp://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=584716 статия ми стана интересно дали не се оказва, че Сименс ни продава чипове, а четците им са обикновени скенери с OCR.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2010 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Кой знае дали ша получиш отговор... Confused
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2010 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Мене лично ми е през дедовия де. Just for curiosity. И чип ми е точно като на свинче звънче. Ама познавайки качествата на продукцията и подръжката на Сименс в областта на енергетиката, ще да съм пределно изненадан ако се намерят разлики в представянето им в други области.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2010 21:42    Заглавие: Re: Някой знае ли къде е чипът на задграничните паспорти? Отговорете с цитат

Vaklin написа:
...и ше требе да е некой мноооого малък чип...

Я поясни на аудиторията според твоите представи и в тази област колко трябва да е голям?
Примерни размери за такъв чип (без антената която си е отделен елемент), без да навлизаме в подробности.

П.П. Любопитството като любознателност не е лошо качество.
Директното връзване на вестникарски публикации е наивно.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2010 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Допустимостта нещо във вестникарска публикация да е факт, познавайки сегашната ситуация на положението, е повече от голяма. Те за "Божественото" могат да отделят до десетина страници от тираж. Останалите са за пелбейските размисли и страсти.

Значи, дори да е много микро чип, пак ще има антена. Изобщо, някъде ще има разлика в структурата на хартия, картон и т.н. Това едното. Другото. Ако да е има чип и да е RF е рискова малко работа. За Цецо Вътрешния рискова. Щото, ако нещо е трудно различимо, значи е лесно заменимо. Едно е да изчоплиш чип с площадка 7816 и ама хич да не личи, друго е да байпасираш нещо свръх строго секретно (щото ако се знаеше къде е много скришното място, да се е разчуло ... 21 век сме), което само елита знае къде е. Какво в такъв случай пречи да се боцне друго RF с нужните нам данни .... пък и RF, насочва на .. що го не лепна с тиксо, ебаси ... и ред други такива.

Изобще, винаги съм напирал за отворена информираност. Когато всички знаят, трудно се пипа. За чипа попитах, щото сега прочетох и ми стана любопитно. Любознателност ще е като споделя как го работиме тоа чип. Само като идея. Удовлетворение, като прочета във вестника как ги работят тези чипове. Щото, за к'во да прайм нещо, ако после нема 'а го работим, ебаси?
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2010 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Ебаси (да ти вляза в тона)...

Конкретен въпрос ти зададох - сподели своите виждания (щото всичките ти са само такива по принцип).
Другото са поредните ти разсъждения за Цецо, Мецо, Гецо, Мико и т.н.

Всичко ти е ясно, пък го нЕма да го ...
Кат е толкова зор - разпарчатосай го, все ще го намериш в някоя "по-дебела" част (предполага се, че ще го познаеш).
После си подай едно заявление, че си го загубил, откраднали и т.н. ...
kabel
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел бяня

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2010 23:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако промениш начина на писане щото тоя определено не ме кефи ще ти кажа всичко даже и с какъв протокол се четат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Авг 21, 2010 7:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно от чипа се чете нещо като сериен номер, ID, а компютърът трябва да има връзка с базата данни на българското РПУ от където да вземе информацията за въпросния човек. Така ли е?
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 21, 2010 8:09    Заглавие: Отговорете с цитат

kabel написа:
....

Уважаеми Г-н kabel, за да отговоря на потребностите Ви за духовно съвършенство и естествена хармония, ще задам съответстващия въпрос по съотвтстващ начин. Или, както следва:

С огромна скормност и смирение, с наведена глава, бих желал да се докосна до познанието в областта на съхраняване на информацията в новите български документи за самоличност. Бих желал да съм по-информиран, за да мога да опонирам на неверниците, сред които бях и аз, че има нещо съмнително в цялата работа. Благодарността за споделениете знания ще бъде безкрайна, а начинът и на изразяване оставям на Вашия избор.

С огромно уважение: .....
В. Христов

RC написа:
...

Нали знаеш, че винаги говорим на различни езици. Де жа вю. Естествено, че ще питам по принцип. Като тръгна да си отварям частно РПУ, ще питам конкретно. И сега конкретно ...

1. Голям, малък, ако е само идентификатор и трябва да се връзваме някъде, ти пикам на системата. Повервай к'во висене ще е, щото некъф сървър некъде увиснал.
2. Когато си взех моя паспорт до лелката имаше един бая кашон с продупчени такива. От новите. Щото нещо бяха овапцали печата. Кашонът си беше като кошче за боклук. Ни бройка, ни светена вода. Това в контекста, че е тъпо да си съсипвам моя.
3. Нека създадем суматоха малко. Може и да го има, ама кой му пука има ли го? А друго си е сега да се полее по всички телевизии една полемика в стил банка Антинари (тука има, тука нема). Това, последното, и с прости и със сложни думи да го обяснявам "що", си има категория хора, дето ще им е трудно да го схванат. Лошото е, че започват да превалират като бройка. Като влияние, едва ли. Ама и бройката взе да дразни, че нещо ми попадат често в периметъра.
sms
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kazanlak

МнениеПуснато на: Съб Авг 21, 2010 8:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Ваклине, нямаш ли някой познат доктор та да му направи една ренгенова снимка, мисля че ще видиш къде е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети