ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 21, 2010 16:10 Заглавие: Търся схема на монитор KTC 7002FD |
|
|
Коригирам отново: схемата дадена тук Е като за "моя" модел. Грешката е изцяло моя. Търся помощ за проблема, който се изразява външно в пробив на крайния транзистор за ХО. Махнах го, прекъснах и връзката към ТХО-то и става следното - с включването на монитора, на колектора на транзистора за ХО идват 55V, минава се малко време, идват импулси към "чопъра" и напрежението се повишава и пулсира - мени се от 120 до 160V. Явно затова е и изгорял транзистора. Сменял съм чопъра и транзисторите, които му подават импулси - те са два - PNP и NPN - свързани комплементарно. Когато прекъсна импулсите към тия транзистори, импулсите са като пикове, с много малка продължителност и постоянно ниво. Като възстановя връзката, импулсите стават типично правоъгълни, но почват и да "пулсират" по екрана на осцилоскопа - т.е. нивото им пада до нула и пак се появяват - горе- долу с честота един херц. Ако някой може да ми подскаже нещо ще съм благодарен.
П.С. Преди малко не знам защо съм сгрешил и ми се е видяло, че импулсите намалят амплитудата си - сега гледам, че пулсацията им се изразява в увеличаване и намаляне продължителността им, а амплитудата не се променя... _________________ All Rights Reserved |
|