Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Driver-ен трансформатор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2010 13:05    Заглавие: Driver-ен трансформатор Отговорете с цитат

Подариха ми един телевизор с цифрови схеми на ITT ...
Оправих му 5-те волта (така си мислех).Но вместо TIP41A сложих TIP122 заради което 5-те волта в стенбай, станаха на 3V, а не на 0V както би трябвало ... осетих се едва когато (в стенбай) замириса на аптека. По някаква причина в стенбай (цифривите схеми са били захранени с около 3 волта) се беше подало някакво постоянно напрежение на базата на драйверния транзистор, и през драйверния трансформатор на ХО е текло постоянен ток. Медта на първичната намотка беше потъмняла, след като си дооправих нещата, от едната страна беше свил малко растера, а пластмасовата макаричка на трансформаторчето чак се размекваше от нагряване. Въпроса ми е принципен, ако намеря какъвто и да е драйверен трансформатор на който първичната се захранва с около 30В, дали ще се наложи някаква настройка на растера (геометрията). Сори но по точен не мога да бъда, телевизира не е при мен , и марка и модел не мога да дам. Само на трансформаторчето пише АТ4043/18 ОР939
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети