Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

JVC-11AK30A11-сработва зашитата

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 23, 2010 12:07    Заглавие: JVC-11AK30A11-сработва зашитата Отговорете с цитат

Здравейте, телевизора може би е гримотевичен, но клиента си го спести. Това шаси е спрягано многократно доста рових по посовете преди да Ви занимая. Чува се леко цвърчене, като при пробил BU808, но не е. Проверих за късо всички вторични вериги /по късно закачах и осцилоскоп/. Смених филтриращите кондензатори на +В, TL431, тиристора, MCA44608, r617-99k, оптрона и замерих всички елементи в прилежащите вериги. Като сваля тиристора телевизора работи, като леко диша и +В варира 113-116 волта. Със тример вместо оптрон нещо не можах да го подкарам пък и не бях настоятелен, че без тиристор и проблем в обратната връзка ме е страх за процесора. Телевизора първо тръгваше със свита от долу картина, след смяната на Q604, Q606, който бяха окъсили картината се оправи. Имаше моменти, когато +В пулсираше около 75 в. и без тиристор заменил съм и мрежовият кондензатор и С 811 47нф/600в Всички съпротивления в първичната страна сум ги мерил в нормите са дори и 0.33 ома. Не мога да асимилирам веригата на тиристора и какво го държи отпушен? Надявам се да помогнете и дано темата не достигне 84 поста Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 23, 2010 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Тиристора се отпушва на всеки идин импулс на захранването от управляващи импулси през R813 и C817, но това е само когато телевизора е в чакащ режим. тъй като намотката на импулсния трансформатор не е достатъчна да захрани процесора, а се захранва от намотката на +В. В работен режим Q802 е отпушен и вече няма управляващи импулси на управляващия електрод на тиристора, и той е запушен. Какво напрежение имаш на +В в чакащ режим.
Върнете се в началото
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 23, 2010 14:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето какво се случи. В един момент започна да държи 105в и без тиристор, престраших се сложих един ценер на шина 5в и сложих потенциометър на мястото на оптрона от топлата страна, на 3к даде стабилно 116в натоварено с лампа Сложих друг оптрон свалян, че новите свършиха за да премеря точно напрежението на ст. бай за да ти го докладвам и то е 11,4в. Толкова съм подробен защото като излязох от ст. бай и телевизора ЗАРАБОТИ със тиристора. Три дефекни нови оптрона. Благодаря Ви за разяснението за тиристра ще ми е от полза Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети